Foto: Niclas Noord
Allsvenskan västra

#ibsilly-nytt från Västra Allsvenskan

ANNONS

Kumlas nya tränare inledde säsongen med att visa alla tvivlare att de hade fel, kan han även tysta belackarna kommande säsong?

Det börjar röra på sig i Damallsvenskan när det kommer till Silly Season, tidigare i veckan skrev vi om att Hovslätt IK får en ny tränare. Nu står det klart att även den här säsongens nykomlingar Kumla IBK gjort klart med en tränare inför kommande säsong. Det är Patrik Davidsson som förlängt sitt kontrakt ytterligare en säsong då det bara blev fem matcher för nykomlingarna innan pandemin satte stopp för fortsatt spel. 

- Det är egentligen inga konstigheter, jag vill avsluta det vi påbörjade förra säsongen och jag hoppas att tjejerna och alla inblandade i laget känner likadant. Vi hängde med bra så länge säsongen varade och låg bra placerade när de stängde serien, bottennappet i bortamatchen mot Fröjered undantaget så vill jag påstå att vi visade tvivlarna som tippade oss som bottenlag och att vi inte skulle räcka till att vi hängde med bra, mycket tack vara en bra försäsong både fys och boll, säger Davidsson i ett pressmeddelande.  

När serien stängdes ner låg Kumla på en sjunde plats på sju inspelade poäng på fem matcher. Tack vare pandemin så ser förberedelserna inför nästa säsong lite annorlunda ut än vad det brukar göra. 

- Jobbet inför nästa säsong är redan påbörjat vad gäller samtal med spelare och ledarstaben, det blir mycket tankar på träningsupplägget, hur skall vi motivera spelarna efter den här covid säsongen och vad vi kan förbättra från föregående säsong?


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Rönnby U tvingas till kval trots seger mot Kumla IBK Kumla IBK vände underläge och vann Tre poäng till Skoghall efter avgörande i slutperioden mot Kumla IBK Västra Mälardalen och Kumla IBK delade på poängen efter 2-2 Västerås IBS föll efter dålig start mot Kumla IBK

Den här artikeln handlar om: