#ibsilly
Nyhs innebandyresa har tagit honom från Sundsvall hela vägen nere till Schweiz.
Foto: Per Wiklund
Internationellt

Schweiz-proffset har utgående kontrakt – kan flytta hem

ANNONS

Spelade i SSL med Granlo: "Börjar sakna Sverige"

Backen Joel Nyh debuterade i SSL med Granlo säsongen 2014/15 då han deltog i åtta matcher. Året därpå, när Sundsvallsklubben åkte ur, stod han registrerad för 19 stycken, 

Nyh hann med att göra en allsvensk säsong i Granlo innan det bar vidare till Schweiz för spel i UHC Lok Reinach och senare UHC Grünenmatt i andraligan NLB. 

Inför den här säsongen skrev han på för NLA-laget Tigers Langnau, en klubb där en annan tidigare Granlo-spelare varit verksam i, ingen mindre än landslagskaptenen Johan Samuelsson.

Det har blivit 9 poäng på 16 matcher den här säsongen. Kontraktet går ut i vår och Nyh kan tänka sig en hemflytt till Sverige.

- Jag har inte bestämt än vart jag ska spela nästa säsong. Jag trivs väldigt bra i Schweiz samtidigt som jag till viss del börjat sakna Sverige, säger han till Innebandymagazinet.

Någon flytt hem till Granlo är givetvis inte aktuell då föreningen inte finns kvar. Han kommer från Sundsvall och de lag därifrån som ligger högst upp i seriesystemet spelar i Herr1an.

- Jag har inte planerat hur länge jag tänkt stanna här (i Schweiz). Jag sa från början att det bara skulle bli ett år och sedan ta det som det kommer. Och nu har det redan hunnit bli fyra år här. Jag bestämmer det utifrån känslan efter säsongen samt vilka andra alternativ som dyker upp, säger Nyh.



TV: Poddpanelen om att landslagslägret ställdes in - ”Stort frågetecken”

Rätt eller fel att SSL-klubbarna vägrade skicka spelare till landslagsläger?

Den här artikeln handlar om: