Slutomgången: Uppsnack
Thorengruppens spelare kommer få spendera nästan hela helgen på bortaresan mot Jönköping.
Foto: Tomas Brandt Wangel / Montage
Superligan

Så resonerar Thorengruppen om betydelselösa matchen

ANNONS

Reser nästan 100 mil för att spela en match som inte betyder något för båda lagen.

I svenska handbollsligan valde Skövde att lämna Walk Over till sista matchen för säsongen mot Boden, på bortaplan. Det hade inneburit en rejält lång resa och då båda lagen inte hade något att spela för, så tog man beslutet att inte ställa upp.

- Med anledning av de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten meddelat att inte resa onödiga resor i Sverige så lämnade Skövde HF på lördagen in en begäran till Svenska handbollsförbundets tävlingskommitté att matchen inte skulle behöva spelas. Skövde HF bokade redan i Januari tågresan till Boden och bara för några dagar sedan kom nya direktiv att undvika kollektivtrafik från handbollsförbundet. Allt för att minska kontakter med allmänheten, skrev man på sin hemsida.

I SSL Herr finns förutsättningar för att ett liknande fall ska kunna uppstå. Team Thorengruppen reser de närmare 100 milen till Jönköping i slutomgången på lördag. Båda lagen ligger fast i ingenmansland och har inget att spela för, mer än tiondeplatsen. Men enligt Jocke Sjöström, sportchef i Thorengruppen, så har man inga planer på att följa Skövdes exempel.

- Det har vi inte reflekterat över överhuvudtaget. Vi har haft tryck på oss ganska länge och skapat dåliga förutsättningar i början av säsongen för att klara kontraktet. Jag har mer varit glad över att kontraktet är säkrat och vi kan passera Jönköping i tabellen, säger Sjöström till Innebandymagazinet.

- Vi kanske ha borde reflekterat över det. Men andra matcher har betydelser i serien och den ska spelas klart, så vi har inte haft några diskussioner. Vi ska avsluta serien snyggt och plocka en till placering i serien.

På grund av inställda flyg tvingas man resa till Jönköping kl 06 på fredag morgon. Matchen spelas på lördagen kl 15 och man återvänder hem till Umeå 15.30 på söndagen. Resan kostar ”inte under 60 000 kr”, enligt Sjöström.

- Jag vet hur det skulle bli i innebandy. Skulle vi spara 60 000 kr och lämna WO medan andra ska spela så…det kommer finnas ett av två lag i andra matcher som också tycker att de inte har något att spela för. Man sätter en boll i rullning och nånstans har man ett solidariskt ansvar att spela klart serien, säger han och tillägger:

- Att överväga någon typ av WO, eller förvänta oss att förbundet ska stryka en betydelselös match, det har aldrig varit på tal. 


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Den här artikeln handlar om: