#ibsilly-avslöjar
Karlson Martell har ihop med Johannes Wilhelmsson bildat en av SSL:s mest fruktade duos den senaste tioårsperioden.
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Snittar över ett mål per match i SSL – slutar som 30-åring

ANNONS

Schweiz-proffset lägger ner karriären: "Läge att börja lyssna på kroppen"

Pontus Karlson Martell har varit med att både ta upp och etablera Höllviken i SSL. Fram till denna säsongen hade han inte representerat någon annan klubb i sin seniorkarriär, men skrev på för schweiziska Chur Unihockey förra våren.

Där har det bara blivit nio matcher på grund av skadeproblem. Nu kan Innebandymagazinet avslöja att 30-åringen med största sannolikhet väljer att lägga klubban på hyllan för gott.

- Jag kommer sluta spela. Har haft skadebekymmer under mer eller mindre hela säsongen och känner att det är läge att börja lyssna på kroppen, säger Karlson Martell till Innebandymagazinet.

Han skrev på ett 1+1 kontrakt med Chur där han väljer att inte utnyttja extraåret. Forwarden hann också med ett kort gästspel i Höllviken under säsongen – närmare bestämt en match, där han dessutom svarade för ett hattrick. 

Samtidigt som han avslutar karriären öppnar han också upp dörren en liten bit för en comeback.

- Man ser ju andra som inte klarar av att sluta så jag ska väl vara lite smartare och låta bli att lova något. Om jag mot förmodan spelar en till säsong finns det inget annat alternativ än Höllviken, säger han.

Karlson Martell har gjort 206 poäng (165+41) på 152 SSL-matcher.


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Den här artikeln handlar om: