#ibsilly-rykten
Foto: Per Wiklund, Tomas Brandt Wangel och Swiss Unihockey
Mr. Silly
De hetaste ryktena just nu på sillymarknaden
ANNONS

Mr. Silly är tillbaka med flera heta rykten från SSL och Allsvenskan.

Då var jag tillbaka med de senaste #ibsilly-ryktena som har nått mina öron som är stora som parabolantenner. Det har varit oroväckande tyst den sista tiden och om det beror på att det är på väg att detonera några stora bomber snart eller om det beror på att det närmar sig slutspel är svårt att säga. Det enda som jag kan säga med säkerhet just nu är att dagens nyheter är mer åt rykteshållet än att det handlar om bekräftade uppgifter. Men det är ju det som är den stora tjusningen och behållningen av silly season egentligen. Avslöjanden i all ära men visst är spekulationer och tänkbara värvningar en lika viktig ingrediens i en perfekta silly season.

Först gör vi ett nedslag i Umeå och Thorengruppen sägs ha ett monstersilly på gång. Enligt mina uppgifter ska den schweiziska landslagsforwarden Isabelle Gerig ha bestämt sig för att lämna Schweiz och flytta till Sverige och närmare bestämt Thorengruppen. Hon har redan sajnat på för JACT och enligt uppgifter är de inne på en slutförhandling med Thorengruppen. Gerig spelar just nu i samma lag som den förre IKSU-spelaren Iza Rydfjäll och de två ska ha funnit varandra och blivit nära vänner och bestämt sig för att även spela tillsammans i Sverige kommande säsong. Här finns dock en liten brasklapp att Thorengruppens trupp kan vara full och att Gerig då istället hamnar i Sirius som precis gjort klart med hennes lagkamrat Michelle Wiki. 

Som om inte detta vore nog har Thorengruppen två landslagsspelare till på väg in och den ena ska vara målvakten Mathilda Wirthig Steen. 25-åriga Dalenmålvakten gjorde ett kort inhopp i Thorengruppen i vintras och imponerade stort med att hålla nollan i en och en halv match som hon fick chansen i. Båda parter ska vara intresserade av en övergång men där kan det strula till sig lite med att Thorengruppen redan har målvakter på kontrakt och att Wirthig är väldigt förknippad med värsta konkurrenterna IBK Dalen.  

På tal om kontraktsstrul så är det precis det som stoppat superstjärnan Johanna Hultgren från att spela denna säsong då hon bestämde sig för att flytta tillbaka till Umeå. Hultgren trodde hon hade avslutat sitt bonusår på sitt 2+1 kontrakt medan Mora hävdade att hon inte hade gjort det enligt mina källor. Men till kommande säsong är hon fri att gå till vem hon vill och enligt uppgifter är det väldigt stor sannolikhet på att hon spelar i Thorengruppen kommande säsong.

En spelare som Thorengruppen verkar gå bet på är supertalangen Nellie Öhgren som för tillfället har dubbellicens med Thorengruppen. Öhgren tar studenten från RIG Umeå om några månader och hon var varit runt i flera klubbar och provtränat. Thorengruppen ska enligt mina källor vara uteslutet och hon kommer att hamna i södra Sverige någonstans, Enligt mina källor så ska Kalmarsund ha erbjudit henne ett bra kontrakt men spela på grannön ska väga tyngre och Endre är huvudspåret. 

Sirius framtid på herrsidan är högst oklar i skrivande stund och de riskerar att åka ur Svenska Superligan på lördag. Sista matchen kommer att avgöra om det blir Höllviken eller Sirius som åker ur SSL. Men enligt uppgifter så spelar det ingen roll hur det går där för lagets bästa poängplockare Billy Nilsson. 32-åringen ska ha långt gående planer på att flytta hem igen och sluta cirkeln där den hans innebandyresa började nämligen i Gävle GIK. Det skulle i så fall vara en kanonvärvning för Gävle som hade åkt ur Allsvenskan i år om det inte vore för Corona-beslutet att inga lag flyttas ner.

I mitt förra blogg-inlägg så hade jag kommit över Warbergs önskelista på potentiella nyförvärv inför kommande säsong om de tar klivet upp till SSL. Den var då en lista på 19 namn men nu har flera namn fallit bort av olika anledningar, spelare som tackat nej och så vidare. Kvar på listan skall dessa spelare vara.

Oskar Adler, Lindås

Adam Broden, Onyx

Christofer Sjöstrand, Malmö

Rikard Eriksson, Mullsjö

Alexander Zoric, Lagan

Adam Nilsson, Strängnäs

Jesper Ekström, Fagerhult 

Ludvig Andersson, Malmö

Markus Ekengren, Örebro

Markus Lindgjerdet, Örebro

William Almlöf, Kalmarsund

Johannes Wilhelmsson, Höllviken

Om bloggen: Mr. Silly är Innebandymagazinets anonyma Silly season-bloggare som gjorde stor succé förra säsongen med en otroligt hög träffsäkerhet. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas, och man ska som alltid i sillytider ta uppgifterna med en liten nypa salt. Har du tips eller information till Mr. Silly? Tveka då inte att maila till sillyseason@innebandymagazinet.se   


TV: Poddpanelen om att landslagslägret ställdes in - ”Stort frågetecken”

Rätt eller fel att SSL-klubbarna vägrade skicka spelare till landslagsläger?

Den här artikeln handlar om: