#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
SSL

Bekräftat: Han tar över Jönköping

ANNONS

Jönköpings herrlag byter tränare inför nästa säsong.

Tidigare i veckan florerade ett rykte att Jönköping kommer byta tränare till kommande säsong och att Solfjäderstadens Herr1an-tränare Emil Stille skulle ta över rodret efter Jakob Olofsson Adelin. Något som nu klubben bekräftar via ett pressmeddelande. Som assisterande tränare får han den gamla landslagsstjärnan Johan Anderson och Fredrik Ekwall. 

- Efter våra första möten med Emil så kändes det som helt rätt profil för att leda vårt herrlag i framtiden. Tillsammans med Johan och Fredrik så tror vi väldigt mycket på denna konstellation. Med Johans rutin från spel på absolut högsta världsnivå, Fredriks erfarenheter från tidigare tränaruppdrag i föreningen samt Emils ledarprofil så känns denna tränartrio helt rätt för den grupp som ska representera JIK framöver, säger Ulf Ekwall från JIKs sportgrupp.

84-födde Stille började sin innebandykarriär i just Jönköping och gick sedan vidare till Mullsjö och Fagerhult Habo innan han avslutade spelarkarriären med 10 raka säsonger i Östra SK. Säsongen 2013/14 inledde han sin tränarkarriär i just Östra SK i Allsvenskan och efter fyra år där gick karriären vidare i FBC Kalmarsund. Men där fick han sparken efter 11 matcher och har sedan säsongen 17/18 tränat Solfjäderstaden i Herr1an. 

- Jag är väldigt ödmjuk inför uppgiften och ser det som en stor utmaning att får leda ett lag i världens bästa innebandyliga. Det känns oerhört bra att ha Fredrik och Johan med i teamet och jag tror att vi tillsammans med gruppen kan bygga något långsiktigt och bra. Vi är fortfarande unga och många kommer nästa år att göra sitt andra SSL-år. I kombination med utveckling och nya idéer så kommer vi som grupp att vara oerhört starka och ha förbannat roligt på vägen,


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta JIK klart för slutspel trots förlust mot Växjö

Den här artikeln handlar om: