19.00 Onyx-Karlstad
Håller kvalplatsen på att glida ur Karlstads händer?
Foto: D-Foto
Allsvenskan västra/södra

Formsvagt Karlstad kan säkra kvalet – efter bottennappet

ANNONS

Tar Karlstad tre poäng mot jumbon Onyx idag har man säkrat kval till SSL.

Karlstad återfinns som vanligt i toppen av Allsvenskan Södras tabell. Man ligger för närvarande tvåa med fyra poängs marginal ner till femman Lagan, som placerar sig under strecket. Man hade chansen att säkra kvalplats i går när man mötte Lillån, men föll på hemmaplan med 4-5.

- Det är ingen jättedålig match från våran sida. Vi äger matchen fullständigt och borde kanske vinna med 5-6 mål om vi hade haft normal utdelning, om jag ska vara ärlig, säger Karlstad-stjärnan Adam Colling till Innebandymagazinet.

- Vi skapar extremt mycket och deras målvakt gör en av hans bättre matcher, det är bara att lyfta på hatten till honom. Samtidigt var vi ineffektiva och det var surt att förlora, men vi gör en okej match.

Chansen är stor att samma matchbild väntar ikväll när man möter jumbon Onyx som inte har något att spela för, men Colling tror inte det blir någon lätt uppgifter för det.

- Nej, det finns inga lätta matcher i den här serien. Alla lag kan slå alla. Det är lite lurigt att möta lag som inte har något att spela för med tanke på att ingen åker ur, de kan slappna av lite mer nu och släppa lös. Det gäller att vara på tå från början och vi kommer ha en hel del boll, och har vi fart på fötterna borde vi kunna vinna detta.

Karlstad spelade alltså match både igår och idag, och kommer även spela den 11:e och 14:e denna veckan – vilket innebär fyra matcher på bara en vecka.

- Det är roligt, man håller på med innebandy för att spela matcher. Men det har varit en väldigt speciell säsong med långa uppehåll, det har varit svårt att hitta en jämn och bra nivå på spelet. Nu har vi kvar de här matcherna innan vi förhoppningsvis spelar ett kval, så det gäller att vi hittar en bra känsla redan nu inför komma skall.

Minns du senast när du spelade så många matcher på så kort tid?

- Vi spelade slutspel med Falun och det är väl inte riktigt samma. Det hör inte till vanligheterna att man spelar matcher på så kort tid men det är bara kul. Man springer en hel sommar för att orka spela många matcher så det är inget vi ska skylla på eller ha som ursäkt, det gäller att komma upp på bra nivå.

Kan det täta matchandet vara en fördel för er rent av?

- Vinner vi de här matcherna och hittar tillbaka till vårat spel så kan det vara en fördel, att vi är inne i det. Men vi måste hitta känslan vi hade innan Corona-uppehållet, gör vi det så det bra ut.

De tre senaste matcherna har ni mött bottenlagen Malmö och Åby samt Lillån, men det har bara blivit en poäng på dessa – vad är det som inte funkat på sistone?

- Jag vet inte. Dels är det skärpan, som mot Lillån igår, en match vi kanske vinner med 4-5 mål annars. Mot Åby är det svårt att dra några växlar, vi hade inte rört oss på nästan 2-3 veckor. Vi visste att det skulle vara ringrostigt och att det skulle ta tid att komma tillbaka. Men förhoppningsvis hittar vi tillbaka till hur vi var innan uppehållet - då var vi väldigt starka!


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: