slutspelsdramatiken
Foto: Per Wiklund
Superligan

Linköpingsspelaren: "Ja då kanske vi ska lösa någon matchfixning"

ANNONS

Oskar Seth delar med sig av sina tankar inför avgörandet i herrarnas SSL.

Inför sista omgången i herrarnas SSL som spelas på lördag är det stor dramatik om vilka lag som ska ta de två sista slutspelsplatserna. 

7. Helsingborg 43p

8. Linköping 42p

------------------------

9. Pixbo 40p

Det är så pass bra regisserat att dessutom Linköping och Helsingborg möter varandra medan Pixbo möter Kalmarsund i sista omgången. Likt Fotbolls EM 2004 när Sverige skulle möta Danmark i sista gruppspelsmatchen, där ett 2-2 resultat skulle innebära att både Sverige och Danmark gick vidare på Italiens bekostnad, så skulle en övertidsseger för Linköping innebära att båda de och Helsingborg gick vidare på Pixbos bekostnad. 

- Vi har ett ganska så bra utgångläge och vi vann över Helsingborg senast på straffar så vi har en god känsla inför matchen. Men vi har spelat ganska så dåligt de sista fem matcherna så det är lite blandade känslor. På det stora hela är vi ganska så dåliga just nu men mot just Helsingborg har vi en bra feeling, säger Linköpings Oskar Seth till Innebandymagazinet. 

Om ni skulle vinna en gång till på straffar över Helsingborg skulle det nog bli en hel del skriverier efter matchen eftersom ni båda skulle gå vidare då. Hur ser du på den situationen?  

- Okej är det så pass. Ja då kanske vi ska lösa någon matchfixning där, haha. Nä skämt åsido det är tre bra lag som gör upp om det och det har varit jämnt från plats tre till nio nästa hela säsongen. Vi har tappat massa onödiga poäng på vägen men jag känner mig säker på att vi slår Helsingborg.

Ponera att det står lika i matchen och det är en minut kvar att spela. Skulle ni våga anfalla då och gå för en seger? För i den stunden är ni ju vidare till slutspel men släpper ni in ett mål så missar ni slutspel om Pixbo vinner sin match?

- Ja det är klart att man alltid går för seger men jag förstår din fråga. Men vi spelar inte för att spela ut Pixbo från slutspel, det har vi inga tankar på alls utan vi går för att vinna matchen och ta oss till slutspel på egen hand.

Vem tror du kommer missa slutspelet av er tre?

- Kalmarsund har ju haft en riktig bra säsong men de möter Pixbo borta och där spöa ju Pixbo skiten ur oss och det kan de göra med Kalmarsund också. Så jag vågar faktiskt inte ge dig något svar vem som missar.

Vad talar för att ni går till slutspel då, ni har ju tre tunga förluster i de fyra senaste matcherna?

- Jag tycker att vi på något sätt är förtjänta av det. Vi har visat att vi kan vinna mot bra lag och vi ser oss själva som ett slutspelslag även om det gått lite tungt den här säsongen. Vi har tappat poäng mot lag som vi inte ska tappa poäng emot så jag tycker att vi är värda att få vara med och kriga om en semifinal, finalplats. Går vi till slutspel så kommer vi att göra det väldigt bra.     

  

TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo utklassade AIK på hemmaplan

Den här artikeln handlar om: