slutspelsdramatiken
Foto: Per Wiklund
Superligan

Helsingborgstränaren om slutspelsdramatiken

ANNONS

"Jag tror alla har koll på läget och framför allt Pixbo. Vi och Linköping har ju allt i egna händer och det har inte Pixbo"

Inför sista omgången i herrarnas SSL som spelas på lördag är det stor dramatik om vilka lag som ska ta de två sista slutspelsplatserna. 

7. Helsingborg 43p

8. Linköping 42p

------------------------

9. Pixbo 40p

Det är så pass bra regisserat att dessutom Linköping och Helsingborg möter varandra medan Pixbo möter Kalmarsund i sista omgången. Likt Fotbolls EM 2004 när Sverige skulle möta Danmark i sista gruppspelsmatchen, där ett 2-2 resultat skulle innebära att både Sverige och Danmark gick vidare på Italiens bekostnad, så skulle en övertidsseger för Linköping innebära att båda de och Helsingborg gick vidare på Pixbos bekostnad.

- Det känns konstigt att vi inte redan är klara för slutspel på 43 poäng. Inför säsongen så kalkylerade vi med att allt över 38 poäng borde räcka till slutspel och vi hade som mål att ta runt 42 poäng för att vara på säkra sidan. Så vi är nöjda med vår poängskörd fast ändå inte med tanke på att vi trodde det skulle räcka. Men vi spelar så bra innebandy just nu så det borde definitivt räcka till att vinna på lördag så vi kan gå in med tre raka vinster till ett slutspel, säger Helsingborgstränaren Niklas Pålsson till Innebandymagazinet. 

Vad säger du om slutspelsdramatiken där ni och Linköping kan kryssa er vidare till slutspel?

- Jag tror alla har koll på läget och framför allt Pixbo. Vi och Linköping har ju allt i egna händer och det har inte Pixbo.

Senast de båda lagen möttes så vann just Linköping på straffar efter 4-4 under ordinarie tid och en mållös förlängning. För Helsingborgs del räcker det med en poäng för att ta sig till slutspel så frågan är hur Pålsson reagerar som tränare om det står lika igen med en minut kvar att spela. Vågar man gå för en vinst med risk för att ett insläppt mål kostar dem en slutspelsplats eller håller man i bollen och säkrar en plats?  

- Det är jättesvårt att säga. Jag har aldrig varit i den sitsen tidigare. Är man det laget som spelat bäst och borde ha haft ledningen så brukar man ju gå för det. Är man i stället laget som kommit i kapp så brukar man hålla i bollen och rulla av matchen i stället och gå för det i förlängningen. Men jag tror att det kommer sitta i ryggmärgen hur man agerar och att man går efter läget och känslan i matchen. Kanske att man kommer att hålla i bollen sista minuten precis som man hade gjort i vilken annan viktig match som helst. Skulle det sluta oavgjort så skulle vi definitivt gå för att vinna i sudden. Vi skiter i vilka andra lag som går till slutspel så länge vi själva går dit och vi går för vinst.

Vem av er tre tre tror du kommer missa slutspelet då?

- Det är sjukt svårt att sia om det och jag tror inte att jag vågar göra det. De två lagen som är bäst på lördag kommer att gå vidare. Är Linköping skitbra så tar de platsen för oss och är vi grymt bra tar vi platsen för dem. Men det är upp till Pixbo att slå tabelltvåan Kalmarsund först om de ska ha någon chans att förstöra för oss och Linköping. Men Pixbo har bra statistik mot Kalmarsund så det kommer bli spännande. För oss handlar det bara om att vinna och det är det enda vi kan påverka, gör vi det så slutar vi sjua och tar oss vidare till slutspel. Vi utgår ifrån att Pixbo vinner och då måste vi ösa på framåt för att själva vinna.

Vad talar för att ni tar minst en poäng mot Linköping på lördag?

- Vi har en bra form och efter serien vände har vi varit väldigt bra och stabila. Förutom ett bottennapp mot Falun så har vi gjort det riktigt bra. Vi har hittat rätt formationer och vi har mycket spets i laget så det talar för att vi vinner och tar en av slutspelsplatserna.  


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: