Allsvenskan västra/södra

Han blir Hovslätts nya tränare

ANNONS

Hovslätts allsvenska damer får en ny tränare till kommande säsong.

Hovslätts 22-åriga tränartalang Max Gustafsson har varit en ryktenas man de senaste veckorna och han har placerats hos både Visbys herrlag och Lunds SSL-lag kommande säsong. För några dagar sedan meddelade Hovslätt att Gustafsson lämnar laget efter tre år vid rodret. Var han hamnar är inte klart än men när Innebandymagazinet pratade med Lunds sportchef Daniel Heander sa han så här om Gustafsson:

- Vi har pratat med Max. Han är ett intressant alternativ. Vi har uppmärksammat att han verkligen brinner för innebandyn och är oerhört engagerad, han lägger ner väldigt mycket tid och energi på sitt ledarskap. Han är bra på att utveckla tjejer och har kört en hel del med videoanalys. Det är ett ömsesidigt intresse och han är en av de som vi pratar med.  

Nu står det klart vem som tar över Hovslätts allsvenska damer efter Gustafsson och det är också en ung talangfull tränare som brinner för innebandyn. Det är 23-årige Elias Johannesson som senast tränade IBK Göteborgs Herr2an-lag som är klar.

- Jag kände att uppdraget var en spännande utmaning rent sportsligt, och jag tycker att klubben har en bra ungdomsverksamhet med en bra utvecklingstrappa. Det stämmer också väl överens med mina egna värderingar om att satsa på och förädla unga spelare. Där tycker jag att Hovslätt är en väldigt passande klubb utifrån mina värderingar. Jag tycker också att intrycket jag fått av ledarkollegor, Martin som är sportchef och Stephan som är ordförande har varit ytterst positivt. Att Jönköping är relativt nära hem till tryggheten med vänner, familj mm i Göteborg gjorde också beslutet lättare att ta, säger Eliasson till lagets hemsida.

Sportchef Martin Carlson om värvningen:

Han har varit tränare i 10 år i bl a. IBK Göteborg jas och herr. Han har även varit tränare i Partille Djas och damlag. Detta känns som en riktigt bra rekrytering som gör att vi står starka för framtiden. Att ha lyckats attrahera Elias, som är en ung men erfaren tränare känns riktigt bra. Ett bra kvitto på att vårt pågående arbete i Hovslätt där vi satsar på nya influenser och ledarförmågor inom innebandyn lönar sig. Detta är vi säkra på kommer att ge oss än mer utdelning framöver. Det känns perfekt att komplettera med våra övriga tränare, där Elias blir en av våra två huvudtränare. 

Nedan kan du se en videointervju med Elias:

 

Matchrapporter: Uddamålsseger för Hovslätt som besegrade Munka-Ljungby Kalmarsund avgjorde med fem mål i tredje perioden Craftstadens seger spiken i kistan för Hovslätt – som åker ur serien Hovslätt vann borta mot Fagerhult Habo Storseger för Växjö IBK hemma mot Hovslätt

Den här artikeln handlar om: