VISBY IBK
Wilmer Viinamäki Visby går in i kvalet med dålig form – får man ett litet uppsving i sista omgången mot Salem?
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Fortsatt kräftgång för Visby: "Får slå ur underläge igen"

ANNONS

Det gotländska topplaget har en poäng på de fyra senaste matcherna

Visby har av tradition varit ett topp- eller kvallag i Allsvenskan de senaste säsongerna och årets är inget undantag. Man ligger fyra i tabellen med en omgång kvar, men efter nyår hade man ett betydligt bättre utgångsläge.

Gårdagens förlustmatch på hemmaplan mot Strängnäs (4-5, se höjdpunkterna i spelaren ovan) var lagets tredje på de fyra senaste matcherna, man har också hunnit med att kryssa mot Tullinge.

- Matchen igår kändes som de senaste matcherna vi spelat efter nyår. Jag vet inte vad det är. Vi släpper upp motståndarna till en ledning genom att vi tar korkade beslut, det har vi gjort många gånger. Sen får vi jaga ikapp, säger Visby-stjärnan Wilmer Viinamäki till Innebandymagazinet.

- Vi har lite ostäm nu, jag vet inte om det beror på att det gått lite för enkelt - vi har i stort sett varit klara för kval ett tag, så vi har kanske inte gått in med 100 fokus. 

Är det nerver det handlar om?

- Nej, det känns lite lojt bara. Jag vet inte varför men mycket har att göra med att det inte är någon publik, det är svårt att få upp adrenalinet. Nu har vi slarvat bort andraplatsen och haft lite grus i maskineriet där vi slarvat för mycket, och inte tagit de jobbet vi tog i början av säsongen. 

Visby har, som Viinamäki är inne på, säkrat kvalplatsen sedan en tid tillbaka. Med en match kvar ligger man dock fyra och måste ta mer poäng än vad Hagunda gör i slutomgången för att bli trea. Djurgården är klara seriesegrade medan AIK har slutat tvåa.

Samtliga lag går in i kvalet med en betydligt bättre form än Visby. På de fyra senaste matcherna har Hagunda och AIK tagit maximala 12 poäng, Djurgården 9 medan Visby bara tagit en poäng.

- Man vill ju gå in med en bra form. Nu får vi slå ur underläge igen, som vi gjorde i början av säsongen. Det kanske passar oss bättre. VI vill göra en bra match mot Salem så vi går in i kvalet med en bra känsla. Det är ingen dröm att gå in med fem raka torsk i ett kval. 

Kan den senaste tidens form vara lite av en väckarklocka för er?

- Så är det. Vi får gå tillbaka till att spela enkelt, hårt och grisigt. Det är det som vi ska vara bra på. Vi ska jobba hårt men nu försöker vi spela lite för snyggt. Det blir en väckarklocka och något vi får träna på inför kvalet, att spela enkelt och hårt.  

Vilka vill du helst möta i kvalsemin?

- Det spelar ingen större roll. Får väl säga AIK då…de har en bättre hall och skönare underlag. Det är två bra lag! Djurgården är kanske inte lika rappa, men är samtidig mer spelskickliga. AIK har en väldigt bra form, dock! Det har varit roliga matcher mot dem, så det hade varit kul att möta dem i ett kval.

Hur ser du på Hagunda, som växlat upp rejält efter en lite trögare start?

- De var väl jätteförhandsfavoriter, och har en bra trupp. De kan absolut skrälla mot Djurgården och AIK. Sen har jag lite för dålig koll på hur de spelar och hur det sett ut. 

Vad talar för att ni blir laget som går längst i kvalet och avancerar till SSL?

- Vi har varit med och spelat kval, och har gått upp från både division 1 och Allsvenskan, så vi har mest kvalrutin av alla lag. Men jag tror det kommer bli jämna matcher!

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Visby klart för kval till Superligan Visby vann stort senast – nu tog IBF Falun Utveckling revansch

Den här artikeln handlar om: