Slutspelsdramatiken
Foto: Christofer Axelsson
SSL

En uppgjord match skulle kunna avgöra slutspelskampen

ANNONS

Det är upplagt för stor dramatik i sista omgången av herrarnas SSL där allas blickar kommer vara riktade på en match.

Inför sista omgången i herrarnas SSL som spelas på lördag är det stor dramatik om vilka lag som ska ta de två sista slutspelsplatserna. 

7. Helsingborg 43p

8. Linköping 42p

------------------------

9. Pixbo 40p

Det är så pass bra regisserat att dessutom Linköping och Helsingborg möter varandra medan Pixbo möter Kalmarsund. 

- Det kommer bli ett ordentligt drama. Det är verkligen spännande och självklart är det surt att inte ha det i egna händer. Vi hoppas så klart att Linköping inte vinner i sudden och vi måste se till att vi gör allt som vi bara kan mot Kalmarsund. Det har vi gjort förut och förhoppningsvis kan vi göra det igen, säger Pixbos målspruta Andreas Stefansson till Innebandymagazinet. 

Spänningen är ju nästa olidlig inför sista omgången men man är ju på samma gång lite orolig för vad som kommer hända om Linköping vinner i sudden. Det känns onekligen väldigt mycket som Fotbolls EM 2004 då Sverige och Danmark skulle mötas i sista omgången och skulle de spela 2-2 skulle de båda gå vidare och Italien åka ut.  

- Haha, de har du rätt i, då skulle vi vara Italien och de skulle vara Sverige och Danmark. Fy fan det hoppas jag inte att det blir en repris av den matchen. Jag tror att det är svårare att få till ett sådant kryss i innebandy och jag orkar inte spekulera i vad som skulle hända om det blev så. Vi får se till att vinna vår match och sedan är det bara att hålla tummarna att det inte blir som Fotbolls EM.

Varför har ni hamnat i den här situationen till att börja med?

 - Vi har ryckt upp oss på slutet men så klantade vi till det rejält mot Falun där vi tappade två viktiga poäng i onödan. Men vi brände mer poäng i mitten av serien än vad vi gjort nu på slutet. Vi hade fem raka segrar och en väldigt fin form innan debaclet mot Falun. Men de andra lagen har också spelat bra på slutet och gjort så att det är tight som tusan runt strecket.

Det är svårt att sätta fingret på vad det är specifikt som gjort att vi hamnat här. Men överlag under serien har vi tappat alldeles för många ledningar i slutet av matcherna. Det är små marginaler som avgör och vi har inte riktigt kommit upp i den nivå som vi hade hoppats på. Förra året slogs vi om andra platsen och gjorde en fin silly och borde varit ännu bättre denna säsong. Jag kände mig betydligt tryggare med årets lag men det har spökat på flera andra håll i år.

Så länge inte Linköping vinner i sudden så går Pixbo till slutspel om man slår Kalmarsund. En uppgift som historiskt sett varit fördelaktig då Pixbo vunnit fem av sex tidigare möten lagen emellan. 

- Det blir som en VM-final för oss som vi måste vinna. Så det gäller att vi gör en kanonuppladdning under veckan med fina träningar. Vi har hela veckan på oss att ladda upp medan Kalmarsund har ett tight matchschema så vi kommer att komma till matchen med flera pigga och fräscha kroppar. Vi har haft lite småskavanker i laget som vi kommer få tid att läka ihop nu och jag är övertygad om att vi kommer göra en bra match.

Vem kommer missa slutspelet då av er tre?

- Det kommer förhoppningsvis och även troligtvis inte bli vi i alla fall. Jag hoppas att det kommer bli ett ångestmöte i Linköping och att det kommer att avgöras där vem som missar slutspelet. De får fightas om den sista platsen bäst de vill. Vi ska göra vårt och så länge vi gör det så kan vi bara skylla på oss själva om det inte går vägen.

Förutom en slutspelsplats finns det även mer i potten för Stefansson som inför matchen ligger två mål ifrån en seger i skytteligan också. Alexander Galante Carlström har gjort 40 mål men Falustjärnan har inte gjort mål på 195 minuter och 12 sekunder. Fagerhult Habos succéspelare Tim Andersson Carlsson har även han precis som Stefansson gjort 38 mål.  

- Det är ju de här matcherna som jag är värvad för. Visst det är jättekul att göra fyra fem mål mot Sirius, Fagerhult och Höllviken. Men det är inte därför jag är värvad utan jag ska leverera på topp i sådana här matcher det är då som jag ska vara som bäst. Det är inget snack om att jag måste kliva fram på lördag och jag känner press på att jag måste göra det, men det gillar jag. Så jag tror att det kommer bli väldigt trevligt på lördag och jag kommer ge Galante en fight om skytteligan men den titeln ligger väldigt långt ner på listan över saker som är viktiga på lördag. Jag vinner hellre matchen med 1-0 på ett självmål än att jag vinner skytteligan.  

 

 

 


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo utklassade AIK på hemmaplan

Den här artikeln handlar om: