Galantes tunga trend
Alexander Galante-Carlström har gått mållös i sina tre senaste matcher.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Skyttekungen om tunga målsvackan: "Tror inte att det har hänt tidigare"

ANNONS

Alexander Galante-Carlström har gått mållös i sina tre senaste matcher.

195 minuter och 12 sekunder, så lång tid har det gått sedan Faluns skyttekung Alexander Galante Carlström senast hittade nätet i Svenska Superligan. En historiskt lång tid utan mål - i alla fall vad han själv kan minnas. 

– Jag tror inte att det har skett tidigare, i alla fall inte i Falun, det är jag nästan helt säker på. Om det har skett tidigare i SSL var det under mitt första år i Västerås, säger 32-åringen till Innebandymagazinet, och medger att det är frustrerande. 

– Absolut, visst är det så. Hade jag sagt något annat hade jag inte talat sanning. Jag vet att min uppgift på planen i första hand går ut på att göra mål - och gör jag inte det har jag misslyckats. Det är inte svårare än så. 

Hur förklarar du själv din måltorka? 

– Jag tror att det är många olika faktorer som ligger bakom. Formen har inte varit bra, fokuset kanske har svajat lite mer än vanligt och i bland har det varit svårt att hitta den där extra motivationen. Men det går inte att skylla på sådana saker heller, jag försöker alltid vara professionell och då ska det gå att prestera ändå. 

Du leder trots allt skytteligan - hur viktigt är det för dig att du toppar den när säsongen är slut? 

– Jag har alltid som mål att vinna den, och vet att om jag bara har en normal säsong ska jag vara högst upp. Med all respekt för de som skuggar, så är det så det är. 

Andreas Stefansson och Tim Anderson-Carlsson skuggar närmast bakom, hur bra koll har du på vad de gör? 

– Jag följer dem inte så nog, men jag vet att de är nära mig båda två, men som jag var inne på, gör jag bara mitt ska jag vara först i skytteligan när grundserien är klar. Nu har jag en match på mig att visa det, säger Galante, som med lite perspektiv på Thomas Brottmans skarpa kritik mot Faluns stjärnor, säger följande om tränarens utspel:  

– Han är en smart tränare som vet exakt vilka knappar som han ska trycka på - och i sak har han helt rätt i det han säger. Vi har inte varit bra på slutet och då förtjänar vi att höra det. Ska man hylla oss när det går bra har man också all rätt att kritisera oss när det går sämre. Jag triggas bara av det och vill visa ännu mer att jag är en toppspelare som är viktig för laget. 

Till sist: Hur många mål gör du mot Växjö nästa helg? 

– Jag går in i varje match med målet att göra åtminstone två, nu har det dröjt alldeles för länge sedan sist, så jag hoppas att jag hittar rätt då. Det vore skönt att hitta ett skönt stäm inför slutspelet. 


TV: Poddpanelen om att landslagslägret ställdes in - ”Stort frågetecken”

Rätt eller fel att SSL-klubbarna vägrade skicka spelare till landslagsläger?

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Seger med 8-5 för Växjö mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: