Sök
Superligan SSL

Faluspelaren om sitt utgående kontrakt: "De hade förväntat sig betydligt mer"

Han har blivit en doldis i Falun - nu kan Patrik Rokka vara på väg bort från klubben.

Storlaget Faluns säsong har i en dels ögon varit en besvikelse. Just nu ligger dalalaget ”bara” trea i tabellen och har halkat efter konkurrenterna Storvreta och Kalmarsund. För backen Patrik Rokka har säsongen känts i stil med allmänhetens intryck av lagets insatser den här säsongen.

– Ja absolut, kanske mer ner än upp, men ja, nu börjar det komma till saker som börjar gälla mer och då blir det roligare och lättare att spela också, säger Patrik Rokka till Innebandymagazinet.

Har det varit segt att spela utan publik?

– Ja jätte. Och nu är man ju van, nu kanske man skulle bli jättenervös om det är folk på läktaren men fram till jul har det varit, ja... det är så tråkigt att säga att det har varit tråkigt att spela för det ska man inte göra men nästintill.

Hur hanterar man det?

– Det blir lite mer gapa och skrika från båset kanske. Jag är en sån som låter ganska mycket från båset, berömmer folk eller hjälper till så gott jag kan från sidan av vad man kan se liksom. Så jag försöker bidra med den energin vidare men vi har inte jättemånga såna i vårat lag som kanske står och gapar och ger beröm från båset som vissa andra lag har som skriker hela tiden så fort de slår en passning rätt, säger Patrik Rokka.

För många har pandemin inneburit nya vardagliga vanor, så även för Rokka.

– Ja absolut, jag skulle väl vilja påstå att jag rör mig mycket mindre dagligen. Tar en långpromenad på lunchen, annars rör sig mellan kontorsstolen och köket för att fixa maten. Annars på kontoret kanske man går runt lite mer och snackar skit med nån, rör sig lite mer på det sättet.

Du har klarat dig undan corona?

– Ja peppar peppar, absolut. Både jag och tjejen har klarat oss undan, så det är superskönt, säger Rokka.

För Patrik Rokka, som har ett utgående kontrakt, har tankarna på nästa säsong börjat cirkulera.

– Ja absolut. Mina tankar flyger hejvilt ska jag säga. Jag har haft några möten med Falun, det ska jag inte ljuga om. Jag har andra lag som hör av sig som också är intressanta, så vi får se vad det landar i, jag har inga beslut än men som sagt var, behöver jag se mig omkring så har jag och Hedlund (Rickard, sportchef) en bra dialog om det. Om jag skulle vilja byta för att få ut mer av mig själv kanske, som jag inte fått ut så mycket i Falun just nu.

Är det så du känner och främsta anledningen till att du skulle flytta, för att få en större roll?

– Jag vet inte egentligen, jag är inte så rollberoende egentligen men det är ju som alla människor, du vill ju läsa om dig själv i tidningen att du har gjort något bra och så där, det var ju längesen man stod med på någonting. Man har ju blivit lite alibi och medioker nu som försvarare istället, skrattar Patrik Rokka.

Men Hedlund och Falun då, är de nöjda med vad de får av dig i den rollen eller hur känner dem?

– Vi har en ärlig dialog och jag är ärlig mot mig själv också, min prestation har inte alls varit på den nivån som jag hade förväntat mig, och samma från Faluns del, de hade förväntat sig betydligt mer. Och sen har det kanske blivit mer en defensiv roll mot att de hade förväntat sig lite mer poäng. Från att ha gjort 30 + i nästan tre säsonger tidigare så förväntar man sig kanske att det ska vara mer än vad jag har gjort nu, sex poäng och tolv förra året. Så nä, dålig prestation.

Med rötterna i Falun och en lång historia av att spela i klubben bortsett från ett par utflykter kan man tro att det ska en del till för att han ska lämna för en till utflykt. Men han har inte så svårt att flytta på sig, visar det sig.

– Lite så. För att vara helt ärlig så är jag inte jätte hemmakär, jag är inte superkär i Falun som stad. Det bästa är att man har mamma och pappa och min storebror nära men jag har min syster i Malmö också och min tjejs familj i Hudiksvall och i Luleå, så nej, jag är inte så beroende av att sitta fast i samma stad och som sagt, jag är inte superkär i Falun som stad, förklarar Patrik Rokka.

Vad är det för anbud då, är det SSL, Allsvenskan eller utomlands?

– Ja utomlands och Allsvenskan. Jag tror att det är väl de som vågar kanske. Många tänker nog säkert ja men han har flyttat hem för att stanna hemma, men ja. Nej som sagt, jag är inte supergammal.

Din tjej (Elsa Frisk, innebandyspelare i KAIS Mora) är ju från Hudiksvall och där hittar vi Hudik/Björkberg som inte behöver oroa sig för att åka ur Allsvenskan i år. Är det en gissning att anta att de har hört av sig?

– Det är en jättebra gissning. Jag känner ju deras tränare sedan en lång tid tillbaks, han jobbade på mitt högstadie som jag gick på när han spelade i Falun så han känner jag väl, absolut.

Tränaren ifråga är Kristoffer Asp.

– Precis, han är ju tränare där nu och min tjejs brorsa spelar ju också i Hudik/Björkberg så absolut, de har hört av sig, säger Patrik Rokka.

Patrik Rokka vill dock inte säga att det är klart med en övergång till det allsvenska laget.

– Nej, vi båda har väl sagt att nån gång kommer vi landa i Hudik, ute på landet och bara njuta. Sen när det blir, det vet vi inte. Hon spelar ju i Mora och sitter också på utgående kontrakt. Vi får se vad som händer, hon trivs superbra och har ett jättebra jobb, så hon är nöjd och glad just nu, avslutar Patrik Rokka.

Matchrapporter: Utklassning när Falun besegrade Helsingborg i Guide Arena Falun svenska mästare – vann SM-final herr i innebandy mot Storvreta Kalmarsund segrare efter walk over från Falun Kalmarsund sköt upp Faluns guldfest Falun kopplade greppet efter ny seger

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten