Superligan

Faluspelaren om sitt utgående kontrakt: "De hade förväntat sig betydligt mer"

ANNONS

Han har blivit en doldis i Falun - nu kan Patrik Rokka vara på väg bort från klubben.

Storlaget Faluns säsong har i en dels ögon varit en besvikelse. Just nu ligger dalalaget ”bara” trea i tabellen och har halkat efter konkurrenterna Storvreta och Kalmarsund. För backen Patrik Rokka har säsongen känts i stil med allmänhetens intryck av lagets insatser den här säsongen.

– Ja absolut, kanske mer ner än upp, men ja, nu börjar det komma till saker som börjar gälla mer och då blir det roligare och lättare att spela också, säger Patrik Rokka till Innebandymagazinet.

Har det varit segt att spela utan publik?

– Ja jätte. Och nu är man ju van, nu kanske man skulle bli jättenervös om det är folk på läktaren men fram till jul har det varit, ja... det är så tråkigt att säga att det har varit tråkigt att spela för det ska man inte göra men nästintill.

Hur hanterar man det?

– Det blir lite mer gapa och skrika från båset kanske. Jag är en sån som låter ganska mycket från båset, berömmer folk eller hjälper till så gott jag kan från sidan av vad man kan se liksom. Så jag försöker bidra med den energin vidare men vi har inte jättemånga såna i vårat lag som kanske står och gapar och ger beröm från båset som vissa andra lag har som skriker hela tiden så fort de slår en passning rätt, säger Patrik Rokka.

För många har pandemin inneburit nya vardagliga vanor, så även för Rokka.

– Ja absolut, jag skulle väl vilja påstå att jag rör mig mycket mindre dagligen. Tar en långpromenad på lunchen, annars rör sig mellan kontorsstolen och köket för att fixa maten. Annars på kontoret kanske man går runt lite mer och snackar skit med nån, rör sig lite mer på det sättet.

Du har klarat dig undan corona?

– Ja peppar peppar, absolut. Både jag och tjejen har klarat oss undan, så det är superskönt, säger Rokka.

För Patrik Rokka, som har ett utgående kontrakt, har tankarna på nästa säsong börjat cirkulera.

– Ja absolut. Mina tankar flyger hejvilt ska jag säga. Jag har haft några möten med Falun, det ska jag inte ljuga om. Jag har andra lag som hör av sig som också är intressanta, så vi får se vad det landar i, jag har inga beslut än men som sagt var, behöver jag se mig omkring så har jag och Hedlund (Rickard, sportchef) en bra dialog om det. Om jag skulle vilja byta för att få ut mer av mig själv kanske, som jag inte fått ut så mycket i Falun just nu.

Är det så du känner och främsta anledningen till att du skulle flytta, för att få en större roll?

– Jag vet inte egentligen, jag är inte så rollberoende egentligen men det är ju som alla människor, du vill ju läsa om dig själv i tidningen att du har gjort något bra och så där, det var ju längesen man stod med på någonting. Man har ju blivit lite alibi och medioker nu som försvarare istället, skrattar Patrik Rokka.

Men Hedlund och Falun då, är de nöjda med vad de får av dig i den rollen eller hur känner dem?

– Vi har en ärlig dialog och jag är ärlig mot mig själv också, min prestation har inte alls varit på den nivån som jag hade förväntat mig, och samma från Faluns del, de hade förväntat sig betydligt mer. Och sen har det kanske blivit mer en defensiv roll mot att de hade förväntat sig lite mer poäng. Från att ha gjort 30 + i nästan tre säsonger tidigare så förväntar man sig kanske att det ska vara mer än vad jag har gjort nu, sex poäng och tolv förra året. Så nä, dålig prestation.

Med rötterna i Falun och en lång historia av att spela i klubben bortsett från ett par utflykter kan man tro att det ska en del till för att han ska lämna för en till utflykt. Men han har inte så svårt att flytta på sig, visar det sig.

– Lite så. För att vara helt ärlig så är jag inte jätte hemmakär, jag är inte superkär i Falun som stad. Det bästa är att man har mamma och pappa och min storebror nära men jag har min syster i Malmö också och min tjejs familj i Hudiksvall och i Luleå, så nej, jag är inte så beroende av att sitta fast i samma stad och som sagt, jag är inte superkär i Falun som stad, förklarar Patrik Rokka.

Vad är det för anbud då, är det SSL, Allsvenskan eller utomlands?

– Ja utomlands och Allsvenskan. Jag tror att det är väl de som vågar kanske. Många tänker nog säkert ja men han har flyttat hem för att stanna hemma, men ja. Nej som sagt, jag är inte supergammal.

Din tjej (Elsa Frisk, innebandyspelare i KAIS Mora) är ju från Hudiksvall och där hittar vi Hudik/Björkberg som inte behöver oroa sig för att åka ur Allsvenskan i år. Är det en gissning att anta att de har hört av sig?

– Det är en jättebra gissning. Jag känner ju deras tränare sedan en lång tid tillbaks, han jobbade på mitt högstadie som jag gick på när han spelade i Falun så han känner jag väl, absolut.

Tränaren ifråga är Kristoffer Asp.

– Precis, han är ju tränare där nu och min tjejs brorsa spelar ju också i Hudik/Björkberg så absolut, de har hört av sig, säger Patrik Rokka.

Patrik Rokka vill dock inte säga att det är klart med en övergång till det allsvenska laget.

– Nej, vi båda har väl sagt att nån gång kommer vi landa i Hudik, ute på landet och bara njuta. Sen när det blir, det vet vi inte. Hon spelar ju i Mora och sitter också på utgående kontrakt. Vi får se vad som händer, hon trivs superbra och har ett jättebra jobb, så hon är nöjd och glad just nu, avslutar Patrik Rokka.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: