Isak Palmén och Carl Kostov-Bredberg
Foto: Per Wiklund
Superligan

Palmén om säsongen – och framtiden: ”Inte riktigt varit som jag hoppats”

ANNONS

Isak Palmén talar ut om debutsäsongen i högsta serien.


Simon Palméns lillebror kom som en hajpad spelare från Allsvenskan och Lillån till Sirius den här säsongen. 20-åringens resultat? 13 pinnar på 22 matcher.
Godkänt? Inte enligt Palmén själv.

– Jag är väl inte jättenöjd över min egna prestation, så är det ju. Det har inte riktigt varit som jag hoppats och vad det beror på är många anledningar tror jag, säger Isak Palmén till Innebandymagazinet.

Han var ganska hajpad sedan han kom upp i Lillåns a-lag och har fortsatt vara det allt eftersom prestationerna har blivit större. Men i Sirius upplever han inte alls samma succé.

– Det är väl både rollen i laget och sen när jag väl har fått chansen har jag kanske inte lyckats så mycket som tränaren har hoppats. Sen har jag fått spela på lite olika positioner och så där.

Du är väl center i grunden va?

– Jag har ju spelat center hela livet i princip och sen första halvan eller ja, lite mer till och med spelade jag forward och det gick väl inte jättebra personligen. Nu har jag fått testa center lite mer på slutet och det har väl gått bättre men ja, nu är jag på bänken igen så så bra har det väl inte gått (skratt), säger Palmén och hänvisar till senaste matchen mot Jönköping, som han fick se från sidan.

Han har dock svårt att svara på vad som har gått fel den här säsongen.

– Själv tycker jag inte det har gått så dåligt men jag tror att det är… jag har dålig förklaring på det här, jag vet faktiskt inte vad jag ska säga.

Han pekar på självförtroendet som en faktor.

– Det tror jag absolut att det har varit. Att jag inte fick den starten riktigt och det var lite problem i början av säsongen. Det har inte hjälpt nånting egentligen. Sen har man inte fått fullt förtroende hela tiden och då får man ju ännu mer press att leverera när man måste och då har det inte riktigt gått som jag hoppas, säger Palmén.

– 13 poäng på 22 matcher är ju ändå inte kattskit för att vara första säsongen i SSL, om man tittar på det utifrån?

– Nej det är inte helt värdelöst, det är det inte (skratt). Men jag hade hoppats på mer och jag tror att det är både laget och… att vi skulle vara bättre som lag och få ihop det bättre. Många slutade i laget, man har bytt spelare inför varje match i princip och det blir ju ännu svårare då att få till något.

Hur är din relation med Stefan Forsman då?

– Oftast är det bra men sen såklart, vi ser lite olika på vissa saker, så är det ju, säger Palmén.

Det här med vilken position du ska spela på bland annat?

– Ja för jag har ju alltid tyckt att jag ska vara center och där har vi tyckt olika liksom.

Men påverkar det här din framtid i Sirius?

– Jag har inte kontrakt längre än i år, så det är inget som är bestämt i framtiden, så är det ju, erkänner Palmén.

Intrycket man fick när Sirius värvade Palmén var att de såg honom som en del i klubbens framtidsplaner och generationsväxlingen som skulle ta laget framåt.

– Ja, det tror jag väl att de gjorde. Det är mycket snack om framtiden liksom och så.

Du är född och uppvuxen i Örebro, har Lillån hört av sig?

– De är såklart på mig, så är det ju.

Vad säger de då?

– De vet ju att mitt kontrakt bara är ett år sen kanske de vet att jag inte riktigt har fått till det och varit helnöjd här så då är de sugna på att jag ska flytta tillbaka, så är det ju, erkänner Palmén.

Har du funderat nånting på det själv?

– Nej alltså, jag har sagt alltid att jag fokuserar på den här säsongen och gör klart den. Sen får vi se, eftersom jag inte har något kontrakt så har jag inget bestämt än. Vi får se helt enkelt, efter säsongen.

– Jag tycker ju att om man jämför så har jag inte gjort det sämre än många andra. Jag tycker inte att jag inte ska spela i SSL för det tycker jag att jag är tillräckligt bra för. Men vart och hur, det har jag inte bestämt, avslutar Isak Palmén.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Förlust mot Sirius trots comeback för Tyresö Trollbäcken

Den här artikeln handlar om: