SSL Herr
Joon Berggrens Höllviken föll tungt under lördagen.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Höllviken föll tungt i jumbomötet: "Symptomatiskt för vår säsong"

ANNONS

Kan ramla ur SSL i morgon: "Håller tummarna för att Kalmarsund löser det på hemmaplan".

Höllviken har en tung säsong bakom sig i herrarnas SSL med ynka tre segrar på 25 matcher. Under lördagen hade laget chansen att förbättra den statistiken i jumbomötet hemma mot Fagerhult Habo. 

Då svek lagets offensiv, som trots mängder av chanser, bara mäktade med fem mål när laget föll med 10-5. 

− Vi får inte till det framåt i dag, trots att vi spelar riktigt bra långa stunder och borde ha kommit ifrån de perioderna med fler mål. Det är riktigt surt, säger hemmatränaren, Joon Berggren till Innebandymagazinet efter den svidande förlusten. 

Han fortsätter: 

− Det känns lite symptomatiskt för vår säsong. Det vill sig liksom inte riktigt för oss, trots att vi under långa stunder gör det bra och spelar så som vi hade pratat om. Samtidigt har vi gjort minst antal mål av alla i serien, så vi kan inte bara skylla på att vi missar våra lägen heller. 

Vad pratade ni om inför matchen? 

− Om att spela vårt spel och att våga göra saker i offensiven. Vi visste om att Fagerhult är luriga och möta och med deras "kaos-spel" är det i bland svårt att veta vad de ska göra. Jag tycker ändå att vi, rent taktiskt, gör det ganska bra. 

Nu väntar Dalen på bortaplan i sista omgången - en match som kan bli betydelselös om Sirius skulle bortabesegra Kalmarsund i morgon. 

− Vi håller naturligtvis tummarna för att Kalmarsund löser det på hemmaplan och att vi får chansen att göra något på egen hand nästa helg. De här grabbarna har en sjuk moral och har visat förr att vi kan ta oss ur knepiga lägen. Vi kommer inte att ge oss, och oavsett vad kommer vi att åka upp till Umeå och ge Dalen en tuff match, slår Joon Berggren fast. 


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Tre poäng till Höllviken efter avgörande i slutperioden mot Nilsby

Den här artikeln handlar om: