Falun-Linköping: 7-5
Thomas Brottmans Falun revancherade sig efter veckans förlust mot Kalmarsund.
Foto: Per Wiklund
SSL

Efter Brottmans kritik - Falun tillbaka som vinnare

ANNONS

Kritiserade lagets stjärnspelare senast: "Stor fall framåt i dag".

Falun har inte stått att känna igen under de senaste veckorna - och efter två raka mardrömsstarter - bland annat ett 6-0-underläge mot Pixbo - rann det över för Thomas Brottman, som efter suddenförlusten mot Kalmarsund uttryckte skarp kritik mot lagets stjärnspelare i Sport-Expressens sändning: 

− I den här matchen är det solklart att deras ledande spelare levererar medan våra inte gör det och det är där vi är just nu. Det finns spelare som har väldigt bra betalt i det här laget och jag vet inte ens om de var på planen idag. Det är för många som är passagerare nu, det håller inte och jag vet inte vad det är med dem. De känns som de springer omkring och tycker synd om sig själva men har feta utbetalningar på kontot, sa Brottman i Sportexpressens sändning. 

Under lördagen visade Falun med all önskvärd tydlighet att de tagit till sig av kritiken - och inledde med att gå fram till en 2-0-ledning redan efter halva första perioden. En start som gladde tränare Brottman. 

− Det är ett stort fall framåt i dag jämförelsevis med hur det såg ut senast. Killarna är på tårna på ett helt annat sätt i dag, även om jag tycker att vi långa stunder är väl försiktiga, säger Brottman till Innebandymagzinet efter 7-5-segern mot Linköping. 

Du riktade kritik mot lagets stjärnspelare senast. Hur tycker du att de skötte sig i dag? 

− Det är samma sak där. Alla gör det mycket bättre i dag - även de som har större förväntningar på sig. 

Är det någon eller några spelare som du vill lyfta fram lite extra? 

− Rasmus (Enström) var mycket bättre idag. Annars tycker jag att Casper Backbys femma gör det bättre än förväntat. Även Malte (Lundmark) och Ruud (Emil) gör det jättebra. Det är kul att de bara fortsätter att köra på, berömmer Brottman och berättar att spelarna, på eget initiativ, samlade till ett möte efter senaste förlusten. 

− Jag vet att de samlades och rensade luften. Det tycker jag är viktigt och det visar att de vill få till en förändring och att de inte är nöjda med hur det har sett ut i slutet. 

Efter segern mot Linköping, som gör att Falun som sämst slutar trea i serien, återstår bara Växjö på bortaplan innan slutspelet tar vid. 

Hur mycket har ni hunnit fundera över vilket lag som ni ska välja i slutspelet? 

− Ingenting om jag ska vara ärlig. Det kan fortfarande bli omkastningar i tabellen. Vi kommer att sättas oss ner i veckan när vi vet mer och fundera kring vad som blir bäst utifrån våra alternativ, säger Brottman och berättar om hur det går till när laget väljer slutspelsmotstånd. 

− Vi låter var och en av spelarna lämna in en ranking av lagen som är aktuella. Sedan har vi i staben alltid sista ordet, men spelarnas röst väger alltid tungt. 


TV: Poddpanelen sågar Fagerhult - ”Var är respekten?”

SSL-nykomlingens hawaii-spel: ”Det är helt otroligt”

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Seger med 8-5 för Växjö mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: