19.00 Malmö-Warberg
Hawerman har sett Malmö jubla många gånger sedan hon anslöt till klubben. Blir det ändring på det ikväll?
Foto: Björn Sandberg (huvudbild) och Helmut Subiabre (inklippt)
Superligan

Möter mardrömslaget i ödesmatchen: "Nu har vi nycklarna"

ANNONS

Warberg står inför en viktig kamp om slutspelsplatserna när man möter Malmö idag.

Fem lag slåss om de sista två slutspelsplatserna i SSL. Av de så har Warberg klart bäst utgångsläge då man ligger sjua på 27 poång - kvällens motståndare Malmö ligger nia och har 25 poäng.

Att matchen ses som en sexpoängsfight är det med andra ord ingen fråga om.

- Det ska bli väldigt roligt framförallt, det är såna här matcher man spelar för. Till skillnad från de andra åren i Warberg när jag varit med så handlar det om möjligheter här, inte om åka ur eller så. Det ska bli jättehäftigt, känns som vi ska spela en ”final”, säger Warberg-stjärnan Sandra Hawerman till Innebandymagazinet.

Om tabellplaceringen talar för Warberg så gör historiken det för Malmö. Skåningarna har vunnit de senaste sju mötena mellan lagen i SSL. Senaste gången Warberg gick segrandes var i början av 2017 – då spelade Hawerman i Juniorallsvenskan med Lerum.

- Ja, då hade jag ingen aning om vad som försiggick (skratt). Jag har bara hört att det har varit derbykänsla nästan. Det är väl därför det blir så svåra matcher men jag har inte varit med och slagit dem, så det blir ytterligare en grej att sikta på.

Finns det något mer som gjort att ni haft svårt för dem?

- De har många fysiska och starka spelare. Vi är mer mindre till storleken, de flesta oss, men samtidigt snabbare. Där har Malmö vunnit mer närkamper i matcherna, men med tanke på vår försäsong och hela säsongen så har vi självförtroende i många delar av spelet. Vi vet att vi har nycklarna till att slå Malmö nu.

I omgången efter Malmö-matchen möter Warberg ytterligare ett lag indraget i slutspelsstriden, åttan Rönnby. Sex poäng i de matcherna hade inneburit ett rejält lyft i slutspelskampen.

- Man ska aldrig ta något för givet…men de här två matcherna gör ju väldigt mycket. Sen kan inte vi påverka hur de andra lagen kommer spela i helgen och i de sista omgångarna. Ingenting är klart förrän hela grundserien är färdigspelad men absolut, vi behöver två vinster för att lättare få plats i slutspelet. 

Om säsongens framtid är oviss så är den fastspikad för Hawermans framtida karriär. I dagarna skrev den landslagsaktuelle forwarden (med i senaste truppen) på ett nytt tvåårsavtal med hallänningarna.

- Det kändes ändå självklart med det här året och den satsning som föreningen har gjort. Jag vill fortsätta utvecklas i den här miljön. Jag får ett enormt förtroende från hela klubben och tränarna, jag behöver inte flytta på mig.

Har andra lag hört av sig till dig?

- Inte som det har varit tidigare år, den dialogen kom inte riktigt. 

Känner du dig låst till västkusten eller skulle du kunna flytta på dig för innebandyns skull?

- Jag har alltid tänkt att man skulle vilja göra ett äventyr någon gång. Att flytta på sig och ta sig en längre bit bort från ”hemma” som ändå är Göteborg. Så absolut, det har jag kvar i tankarna.

De flesta spelare drivs att att vinna titlar och du är inget undantag – kan du göra det i Warberg?

- Ja, absolut! Det finns goda förutsättningar, framförallt i föreningen. Damlaget får det stödet som krävs för att vinna SM-guld. Sen är vi inte där riktigt nu, men i framtiden kan Warberg vinna SM-guld!


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg

Den här artikeln handlar om: