Mirakelvändningen
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Efter gårdagens triumf lämnar stjärnan laget

ANNONS

Team Thorengruppen säkrade igår nytt kontrakt i Superligan och straxt därefter meddelade stjärnan att han slutar.

Efter tio omgångar låg Team Thorengruppen hjälplöst sist på två inspelade poäng och nykomlingarna var helt uträknade. Då sparkade man sin tränare och ersatte han med Magnus Norrman och man värvade även in den gamla Dalenspelaren Jim Johansson. Ett genidrag skulle det visa sig då dessa båda herrar bidrog med att vända på skutan som vid tillfället tog in vatten från alla fyra väderstrecken i skrovet.

Efter gårdagens suddenvinst mot Dalen i Umeåderbyt så har Thorengruppen helt mirakulöst säkrat nytt SSL-kontrakt med två omgångar kvar.

- Det känns otroligt bra, den resa vi gjort tillsammans är obeskrivlig. Jag trodde faktiskt enda från dag ett på oss men jag trodde det skulle vara krig in i det sista men nu är de säkrat med två omgångar kvar att spela så det känns otroligt bra, säger Johansson till Innebandymagazinet.

Inte helt otippat var det just 28-åringen från Böle BK som avgjorde derbyt i sudden. Trots att han klev av i mitten av tredje perioden.

- Ja jag hade dåligt stäm hela matchen tyckte jag och kändes som jag ville för mycket så det låste sig istället för mig, sen när det blev sudden och fick ett PP så kände jag direkt att nu går jag in och gör det, så jag sa det till Mange och Mange svara bara, jag vet, in och kör typ, haha, sen gick det vägen.

I och med att kontraktet är säkrat så väljer poängmaskinen nu att tacka för sig och han stämplar ut från Svenska Superligan för tredje gången. Om det blir för gott denna gång återstår att se för Johansson vågar inte riktigt säga att han gjort sitt för alla framtid.

- Jag vet faktiskt inte än, men ska vara med barnen massor av helger och ta med dem på utflykter och så vidare nu den närmsta tiden. Men jag kommer inte att fortsätta en säsong till, men så sa jag ju senast också och det har ju blivit två comebacker sedan dess så jag kommer ej lova någonting, haha!

Totalt blev det 14 mål och 11 assist i den gröna Thorentröjan för Johansson samt ett mirakulöst förnyat SSL-kontrakt.

- Jag är jättenöjd med min insats absolut men jag har fått mycket förtroende från tränare sen dag ett. Sen har jag haft otroliga spelare runt omkring mig och med dem bredvid sin sida så är det svårt att det går fel!


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Växjö vann klart borta mot Thorengruppen IBF Falun besegrade Thorengruppen och toppar nu tabellen Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: