Växjö-Storvreta 5-9
Domarkritiken har varit stor under säsongen, och missnöje riktades även mot det hållet efter dagens match.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Växjö-stjärnan efter förlusten: "Blir en provokation"

ANNONS

Karljohan Ahlroth efter Växjös förlust: "Personligen är jag inte i matchen överhuvudtaget."

Växjö hade chansen att säkra en plats i slutspelet vid vinst idag mot ett decimerat Storvreta, som saknade flera tongivande spelare. Det var en chans man missade att ta då Uppsala-gänget gick hem med alla tre poäng i matchen som slutade 5-9.

- Rent personligen så känns det som jag inte är inne i matchen överhuvudtaget. Sen får de med sig några jobbiga mål, både förstamålet som är viktigt och sen ett mål i slutet av andra. Det dämpade vår energi. Men annars tycker jag vi är med i matchen ganska väl, vi får inte tillräckligt bra målchanser bara. Det får vi lösa, säger Växjös Karljohan Ahlroth till Innebandymagazinet efter matchen.


Men det låter som det fanns några positiva bitar att ta med sig?

- Ja, absolut! De är inte heller livsfarliga framåt, sen kan det bero på att de spelade i förrgår. De hade kanske inte så mycket spring i benen. Vi gör en bra match defensivt men det slarvar i kontringar.

Det riktades en del klagomål mot domarparet under matchen och Växjö-tränaren Johan Schönbeck var missnöjd med deras insats när han intervjuades av Sportexpressen efter matchen.

- De är ganska dåliga åt båda hållen. Sen är det svårt att rikta kritik mot dem när alla är missnöjda. Men jag tycker inte spelsinnet finns där hos domarna och det är lite provocerande när man själv upplever och ser saker ur en synvinkel, då blir det en provokation som är ganska onödig, säger Ahlroth.

- Det är från båda håll. Domarna får sin släng av sleven. Det är inte lätt att sig ur det heller, det känns som det bara upprepas hela tiden. 

Faluns tränare Daniel Dalbjer var nyligen inne på att han tyckte att domarna saknar den spelförståelse som ni som spelat på hög nivå har. Är det lite det du är inne på?

- Ja, litegrann. Ta utvisningen på Victor Hansson som exempel. Det är helt och hållet dålig spelförståelse från domarna enligt mig. Jag står nära situationen och det kan se konstigt upp på video men jag ser att Birgersson inte får någon knuff av Victor. Han bara lägger sig över Victors klubba, vilket gör att situationen ser så fel ut. Det ser ut som han blir intacklad i sargen när han egentligen bara springer in där själv. Det är det jag menar, jag ska kanske inte säga ”dåligt spelsinne”, men de borde se sånt. Jag är rädd att det provocerar mer än att det hjälper att ta ut folk då.

Domarkritiken i år har varit stor från både spelare och ledare. Ibland är det vi i media som tar upp det och frågar, men många gånger är det ni aktiva själva som tar upp det. Har det varit för mycket kritik i år?

- Ja, absolut. Skulle vi spelare få kritik för varje dåligt beslut vi gör så skulle det bli skriverier hela tiden. Det finns bra domarinsatser också men de upplyses kanske inte så mycket. Man får bara höra de negativa då. Men idag tycker jag det är spelsinnet som förfaller och det känns elakt att säga, men det är tråkigt att det blir så och jag tror båda lagen upplever samma sak. 


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: