Landet runt

Hur kan man säkerställa att en innebandyklubba levererar maximalt i alla aktioner ute på planen?

ANNONS

Följ med bakom kulisserna när Salming testar sina innebandyklubbors prestanda.

Godkänt duger inte. Bra är långt ifrån tillräckligt. När en innebandyklubba testas i Salming Performance Lab är perfektion det enda aktuella måttet.

Hur kan man säkerställa att en innebandyklubba levererar maximalt i alla aktioner ute på planen? Salming har dragit frågan till sin spets. Svaret är Salming Performance Lab. I en egen anläggning genomför vi tester med syftet att hitta och utveckla klubbegenskaper som hjälper spelaren till en bättre prestation. Labbet är utrustat med avancerad mät- och filmteknik som fångar upp detaljerad information från klubborna när de används och utsätts för olika påfrestningar.

Informationen analyseras sedan för att bland annat kunna optimera materialval, klubbflex, hastighet och skotteknik. När en klubba presterar toppresultat i alla tester och ”tar examen”, finns inga kompromisser kvar. Därmed kan varje spelare lita på att karriärens viktigaste verktyg alltid kommer att leverera högsta kvalitet – i träning efter träning och i match efter match.

– Om du ska utveckla en riktigt bra innebandyklubba måste varje detalj, komponent och materialval bidra till helheten. Det här är ett sätt för oss att se hur allt hänger ihop och fungerar i praktiken, säger Rikard Jonsson, Head of Product på Salming.

Kolla in klippet ovan hur det går till när Salming med hjälp av Pixbostjärnan Andreas Stefansson testar en klubba. 

Den här artikeln handlar om: