#ibsilly-nytt
Foto: Helmuth Subiabre
Allsvenskan södra

Före detta landslagsspelare på väg till Warberg

ANNONS

Warberg kan landa en väldigt bra förstärkning till kommande säsong om allt går i lås.

Innebandymagazinets silly-bloggare Mr. Silly sa sig förra veckan ha kommit över Warbergs önskelista på potentiella nyförvärv inför kommande säsong. En lista som innehöll hela 19 namn och en lista som Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen dementerade på Twitter efter att den publicerades. 

Nu verkar det som om att listan blivit ännu längre för Warberg är på väg att värva en före detta landslagsspelare som inte stod med på Mr. Sillys lista. En önskevärvning som dessutom Eskelinen bekräftar för Hallands Nyheter. Det är den före detta Warbergsspelaren Rikard Eriksson, som spelade 8 säsonger med Warberg efter att han slutade på RIG Umeå. Men när Warberg åkte ur SSL för fyra säsonger sedan gick han till Mullsjö.

- Han har samlat erfarenhet. Rikard är inte på väg uppåt i sin karriär, han var ju med i landslaget när han lämnade oss. Men han är en ledarfigur och står för mycket bra saker vad gäller träning och seriositet. Han kommer inte till Warberg för att vinna SM-guld, men kan komma ta en roll som skjutsar oss uppåt i hierarkin innan han slutar, säger Eskelinen till tidningen.

Eriksson som spelar 53 landskamper har fått jobb i Varberg på en bank och dessutom är hans sambo från Varberg. Det som gör att de funderar på att flytta tillbaka är att de fått två barn sedan de flyttade från Varberg och livspusslet skulle bli enklare genom att flytta närmre familjen. Men 30-åringen har inte bestämt sig än och han ska funder ett tag till innan han beslutar om det blir en fortsättning i Mullsjö eller en comeback i Warberg.

- Jag känner mig inte klar med innebandyn, men familjesituationen ser annorlunda ut än för två år sen. Vi har inga av våra familjer eller barnvakt i Jönköping. Det är sånt man funderar på och väger in. Sambon har fått ta ett väldigt stort ansvar, säger Rikard till tidningen.

Beslutet lär nog komma hyfsat snabbt då både banken och klubbarna vill ha svara så fort som möjligt om framtidsplanerna.


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: