#Ibsilly
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Visby IBK hoppas på en återkomst för finländske stjärnan

ANNONS

Klubbchefen: "En drömvärvning både på och utanför planen".

Senast Ville Hirvisuo spelade för Visby IBK gjorde backen stor succé och var en av nyckelspelarna när laget tog steget till SSL 2019. 

Nu kan backen, som sedan två säsonger tillbaka spelar för finländska TPS Åbo i finländska högstaligan vara på väg tillbaka. Det säger Visbys klubbchef Joakim Bandholtz i en intervju med Helagotland.se. 

– Vi för en dialog och den är jättebra. Han trivdes bra här och är intresserad, men det är ännu en bit kvar, säger Joakim Bandholtz, klubbchef i Visby IBK och fortsätter:

– Ville är en drömvärvning både på och utanför planen. Honom har jag som hög prioritet alla dagar i veckan. Jag skulle säga att det står mellan oss och att stanna i TPS Åbo.

Backen, som också användes som center under sin tid i Visby, noterades för 58 poäng på 52 matcher i Visby-tröjan - ett minst sagt imponerande facit. Men det är inte bara innebandyspelaren som Bandholtz lyfter fram. 

– Han behärskar båda positioner bra och som person är han helt underbar. Det är båda bröderna (Heikki spelar i Visby nu) och det är minst lika viktigt.

Med tre omgångar kvar att spela av allsvenskan norra parkerar Visby på andra plats i tabellen, sju poäng före femman Bele-Barkarby, som i nuläget jagar den sista kvalplatsen till SSL.    


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Visby klart för kval till Superligan Visby vann stort senast – nu tog IBF Falun Utveckling revansch

Den här artikeln handlar om: