Marcus Berglund
Foto: Per Wiklund
Superligan

Gör sin bästa säsong i karriären - men tvekar om nästa år: "Inte klurat ut"

ANNONS

26-åringen har varit framträdande i återkomsten till världens bästa liga, men tvekar om en förlängning med Thorengruppen.

Marcus Berglund har sedan han kom till Thorengruppen 2019 från Linköping varit en nyckelspelare utan att ha fått särskilt stora rubriker för Umeågänget. Den här säsongen har han också haft det högsta poängsnittet av alla sina SSL-säsonger.

– Det har väl gått bra för mig. Jag tycker att det har varit en jätterolig säsong att spela. Det är väl klart att det varit blandade resultat men nu på slutet har det ju varit superroligt att spela och framförallt i laget vi har idag så har det varit klockrent. Rent poängmässigt och sådär har jag gjort min bästa säsong hittills så har ändå haft det roligaste på så sätt också, så jag är supernöjd med min säsong, säger Berglund till Innebandymagazinet.

Till sommaren går Berglunds kontrakt ut, något som han i dagsläget inte bestämt sig för att förlänga.

– Nej det får man väl se efter helt enkelt. Jag är öppen för andra idéer och planer. Men jag bor i Umeå nu och jag flyttade tillbaka från Linköping för att jag kände att jag ville tillbaka till Umeå. Sen får man väl se, det beror helt på vad som händer i livet och vad nästa steg blir för mig, det har jag liksom inte riktigt klurat ut ännu heller. Man får se vad som händer, inget som är skrivet i sten för mig.

Som det ser ut så är det skola till hösten som är prioritet för Berglund.

– Det är högt på listan att hitta ett plugg, sen vad det är eller vad det blir kanske inte är riktigt klart än, säger Marcus Berglund.

Vad väljer du mellan?

– Det är ganska brett ändå där men nånting som jag liksom har kikat ut där är väl mest personalvetare, som jag funderar på att söka in till. Sen är väl inte det skrivet i sten heller, det har varit mycket fram och tillbaka, men det ligger ganska högt upp och är något jag känner mig intresserad av så det kan det absolut bli.

Förutom jobb och så, finns det något annat som binder dig till Umeå?

– Nej det är det väl inte. Jag har liksom familj och vänner här också och jobbar nu då, men mer är det inte.

Även om framtiden verkar högst osäker så ser Thorengruppen ut att finnas med i bilden för Berglund.

– Jag för en dialog med Thorengruppen fortsättningsvis där har vi pratat litegrann men det är långtifrån klart eller nånting på så sätt. Jag känner väl inte att jag har kunnat ta ett beslut heller kring det. Det är väl så det ligger till, avslutar 26-åringen.

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Växjö vann klart borta mot Thorengruppen IBF Falun besegrade Thorengruppen och toppar nu tabellen Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: