Notification

Björnslaget - innebandyns mest anrika försäsongscup

Stort intresse för klassiska cupen i Göteborg: ”Platserna kommer gå åt mycket fortare i år”

Björnslaget i Göteborg har spelats ända sedan 1988 och lockar lag från hela Sverige, men även Norge och Danmark. I år arrangeras cupen 3-5 september i Lundbystrand som har fem fullstora planer. Klasserna är Herr, Dam, HJ18 och DJ18. 

– Det gick rätt fort när vi öppnade anmälan, det har varit stort intresse både från lag som varit med tidigare i cupen och från nya lag. Vanligtvis brukar vi ha 70-80 deltagande lag men med tanke på rådande situation så tror vi inte att vi kan ha en så stor turnering i år. Förra året hade vi 44 lag. Så platserna kommer gå åt mycket fortare i år, säger cupansvarige Jerry Holmqvist till Innebandymagazinet.

Trots pandemin kunde cupen genomföras förra året och därmed har man erfarenhet av hur man ska göra evenemanget så säkert som möjligt.

– Vi har en bra och trygg organisation under dessa omständigheter. Förra året fick vi bra betyg på hur vi anordnade cupen, så vi är vana om det ska behöva ske igen, vilket jag tror vi behöver i någon form även om det kanske inte blir lika hårda restriktioner. Det vore roligt om vi kan ta in publik i år.

Jerry Holmqvist hoppas även att fler norska och danska lag ska delta i årets upplaga.

– Vi brukar ha två-tre lag från Danmark men framför allt många lag från Norge. Sedan kommer det lag från olika delar av Sverige, Göteborgslagen står kanske för 30 procent, resten kommer faktiskt utifrån.

I fjol var det nytt att cupen webbsände matcherna och det kommer man göra även i år via innebandy.tv.

Skulle cupen inte kunna genomföras så betalas anmälningsavgiften tillbaka till lagen.


Anmäl dig till Björnslaget här!


Fakta om Björnslaget

Arrangeras: 3-5 september 2020

Spelplats: Lundbystrand, Göteborg

Grundades: 1988

Klasser: 4 (Herr, Dam, HJ18, DJ18)

Hemsida: https://bjornslaget.cups.nu