#ibsilly
Kommer Ekenlinde ta en plats i stjärnspäckade Thorengruppen nästa säsong?
Foto: Per Wiklund
Superligan

Backtalangen kan lämna för topplaget

ANNONS

Nackas stjärnskott kan bli ett hett villebråd på #ibsilly-marknaden.

I vår går Nacka Wallenstams back Mathilda Ekenlinde ur gymnasiet samtidigt som hennes kontrakt med klubben upphör. Den U19-landslagsmeriterade backen har stått för en fin säsong hittills, som är hennes första fulla i SSL.

Förra året blev det åtta matcher med Nacka, i år har det blivit 22 med 13 poäng som facit (10+3).

- Jag är helt okej nöjd, men man vill alltid kunna prestera ännu mer och ta mera plats. Men man får väl bara göra sitt bästa, säger hon till Innebandymagazinet.

Hon har uppenbarligen spelat tillräckligt bra för att locka intresse från adnra SSL-lag. I en intervju med Innebandymagazinet avslöjade Team Thorengruppens sportchef Jocke Sjöström att han gärna sätt Ekenlinde i sitt lag framöver.

- Matilda Ekenlinde i Nacka tycker jag är fantastiskt bra och jag hade gärna sett henne hos oss, sa han då – och det är ord som klingar bra i Ekenlindes öron:

- Det är jätteroligt att några av de bästa i Sverige är intresserade av en, det är bara kul att höra.

Hon har inte varit i kontakt med serieledarna men öppnar samtidigt upp för en flytt dit när både kontraktet och skolgången avslutas i vår.

- Det är oklart nu (var hon spelar nästa säsong). när jag går ut gymnasiet om det blir högskola eller inte. Men syrran (Emma Ekenlinde, RIG Umeå) bor där uppe så det är intressant, säger Ekenlinde om eventuellt spel i Thorengruppen. 



TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: