Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Djurgården övertygade i seriefinalen

ANNONS

Tränare Öhman: "Vi var starkare över hela banan och vi vann närkamperna…vi vann det mesta faktiskt"

På söndagskvällen spelades det seriefinal i norra Allsvenskan mellan tabellettan Djurgården och tabelltvåan Visby. Första perioden var väldigt jämn och slutade 2-2 men resterande 40 minuter var det Djurgården för hela slanten och Stockholmarna kunde hyfsat enkelt ta tre poäng efter en stabil 7-3 seger.

- Det är alltid skönt att vinna och det kändes som vi ville vinna lite mer än Visby idag. Vi var starkare över hela banan och vi vann närkamperna…vi vann det mesta faktiskt, sa tränare Micke Öhman efter matchen till Innebandymagazinet.

Vad var det som fällde avgörandet idag?

- Vår förstafemma hade bättre utdelning än deras första. Vi släppte fram två 02:or från start i tredjefemman idag och de gjorde det fantastiskt bra. Så vi hade även en väldigt bra bredd och det tror jag avgjorde idag. De har två fina femmor medan vi har mer styrka än dem sett över hela laget.

Djurgården hade redan innan matchen säkrat en kvalplats till SSL eftersom både Bele Barkarby och Salem förlorade under gårdagen. Men det fick inte stockholmarna att dra ner på takten utan precis tvärtom.  

- Vi hade ett bra snack inför matchen där vi bestämde att vi skulle gå in i slutspelsbubblan nu eftersom vi redan är klara för slutspel. Det känns såklart fantastiskt att redan vara klara och det har varit målet ända sedan vi svettades på löparbanorna på försäsongen. Det är en fin förmån att kunna gå in i slutspelsbubblan redan nu när varje match börjar bli på allvar och det är jättehäftigt.

 

På tal om jättehäftigt så väntar just en sådan match redan på onsdag då det vankas derby mot AIK i Solnahallen. Där kan Djurgården säkra seriesegern och AIK kan i sin tur säkra en SSL-kvalplats.  

- Det är jättekul att få möta AIK i en match som gäller så mycket. Det är mycket känslor mellan lagen och ingen vill vika ner sig. Även att vi är klara så åker vi inte dit nöjda, vi vill vinna och jag har aldrig förlorat mot AIK och det tänkte jag fortsätta med.

Vad tror du motiverar mest då, att gå för serieseger eller att kunna säkra en kvalplats?  

- Det största motiveringen är att vi vill visa AIK att vi är bäst i Stockholm, det är den stora poängen på onsdag.  

Video: Se höjdpunkterna från seriefinalen i klippet nedan. 


Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius

Den här artikeln handlar om: