Sök
Allsvenska säsongsavslutningen
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan norra

Dalenstjärnan bedrövad över att laget straffas i år igen

Corona-pandemins största förlorare är IBK Dalens damer som först blev tvångsdegraderade och nu inte får chansen att spela sig upp igen.

Igår kom beslutet från Svenska Innebandyförbundet att samtliga serier avslutas förutom de tre yrkesmässiga serierna SSL Herr, SSL Dam och Herrallsvenskan. JAS-serierna är dock fortfarande pausade och kan återupptas längre fram. Även alla distriktsserier avslutas och ingen upp- eller nedflyttning sker. Ett beslut som såklart har väckt stora reaktioner ute i landet.

- Beskedet över att serien stängs kommer väl inte helt oväntat då det pratats om att göra det i olika idrotter i Sverige. Vi är i ett betydligt värre scenario kring Covid-19 nu än vad jag trodde vi skulle vara och vad jag tror de allra flesta trodde för ett halvår sedan. Så att inte spela matcher nu när man inte ska vara på gym/träffa människor utanför närmsta kretsen och liknande känns rimligt. Det som dock känns märkligt är utifrån att man gått ut med att det finns ett scenario D om uppstart inte är möjligt enligt C. Att vi inte spelar just nu och inte heller startar enligt C hade jag räknat med, säger IBK Dalens Caroline Hansen till Innebandymagazinet. 

Eftersom Herrallsvenskan fortfarande spelar så kommer det vara kval upp till SSL men inga lag som åker ur Allsvenskan. Damallsvenskan har bara spelat fem omgångar så där kommer det varken flyttas upp lag till SSL eller skickas ner några lag 

- Det gör mig fruktansvärt besviken, jag blir både ledsen och besviken och det känns otroligt orättvist att stänga serien utan att lag flyttas upp eller ner. Jag har väldigt svårt att förstå hur vi kan bli tvångsdegraderade efter förra säsongen, där vi hade möjlighet att spela oss kvar. Men de lag som kommer på 13-14 placering i år får spela SSL även nästa år. Jag fick beskedet nyligen och har inte fått någon närmre förklaring men jag tycker det var tydligt förra året att de lagen som placerar sig sist och näst sist (i SSL dam) ska degraderas och utifrån att vi i Dalen, tillsammans med Storvreta och Växjö, där vi och Storvreta har bättre målskillnad än Växjö, just nu är obesegrade känns det tråkigt att vi inte får möjlighet att gå upp. Jag förstår att det är få matcher spelade i allsvenskan dam men med tanke på att det förra säsongen togs beslut att degradera lag från högsta serien borde det göras även i år och då är min upplevelse att det mest rättvisa är att flytta upp oss och Storvreta. Jag ser just nu faktiskt inte hur något annat skulle kunna vara sportsligt med tanke på besluten som togs förra våren då serien stängdes.

Hur hade du velat att förbundet beslutat om Damallsvenskan då? 

- Jag vet att det fanns ett scenario D om scenario C inte skulle kunna startas upp. Jag har inte fått någon information om varför detta inte längre är aktuellt. Jag är inte tillräckligt kunnig inom epidemiologi för att heller veta hur det skulle kunna se ut i maj/juni där scenario D var tänkt att starta igång. Men då hade vi i alla fall haft möjlighet att spela oss till en plats i SSL inför kommande säsong.

Dalen blir nu dubbelt "bestraffade" av Corona-pandemin eftersom de förra säsongen låg på nedflyttningsplats när Förbundet valde att avsluta säsongen. Dalen hade då två matcher kvar att spela och bara två poäng upp till Warberg som låg på säker mark. Men trots att Dalen protesterade över beslutet att skicka ner dem i Allsvenskan och att de skickade in en överklagan till Riksidrottsnämnden så degraderades dem ändå. När nu Förbundet beslutar att inte återuppta årets säsong blir Dalen drabbade igen då de inte får chansen att gå upp till SSL igen. 

- Jag personligen tycker det känns tråkigt och är besviken. Eftersom jag tillhör Dalen så präglas känslorna såklart över hur besluten påverkade och påverkar just oss. Vi har pratat mycket i laget om hur det senaste året blivit för oss och att vi blivit extremt hårt drabbade sportsligt både förra året och i år. Jag är besviken såklart på att vi förra året degraderades med möjlighet att spela oss kvar och också när ett lag som efter full serie placerar sig som tvåa kommer före oss i turordningen att gå upp. Att i år då inte ha möjligheten att gå upp känns otroligt tråkigt, vi har haft som målsättning sedan beslutet kom i våras att vi ska gå upp igen och har tränat för det sedan dess. Jag är otroligt stolt över alla i vårt lag där jag vet hur hårt alla slitit och sprungit intervaller trots meterhöga snödrivor längs vägarna för att vara i form vid återuppstart av serien.

Hansen värvades till Dalen inför förra säsongen från Linköpings IBK och hon gjorde stor succé och vann lagets interna poängliga. Efter säsongen går hennes kontrakt ut och hon kan ha spelat sin sista match i Dalen.  

- Jag har haft fullt fokus på Dalen och varit inställd på att spela ett kval med Dalen, även om det skulle vara i juni. Jag har fört en dialog om framtiden med klubben och varit tydlig med att om det hade varit ett beslut enbart taget på innebandy hade jag stannat i Dalen, men nu ska saker utanför klaffa också. Trivs väldigt bra i Dalen som klubb och Umeå som stad, men det är långt till familjen hemma. Just nu är jag bara ledsen och besviken över det här beskedet, så får vi se vad som händer med framtiden.


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Formstarkt Dalen tog ännu en seger Sundsvalls IBF kunde inte stoppa formstarka Dalen Seger för Dalen på hemmaplan mot Örnsköldsvik IB

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten