Foto: Patrik Palm
Allsvenskan västra

Allsvenska backstjärnan tycker att gårdagens beslut var det rätta

ANNONS

IBF Linköpings Evelina Nydén tycker att förbundet gjorde helt rätt som avslutade säsongen och stoppade ner- och uppflyttningar.

Igår kom beslutet från Svenska Innebandyförbundet att samtliga serier avslutas förutom de tre yrkesmässiga serierna SSL Herr, SSL Dam och Herrallsvenskan. JAS-serierna är dock fortfarande pausade och kan återupptas längre fram. Även alla distriktsserier avslutas och ingen upp- eller nedflyttning sker. Ett beslut som såklart har väckt stora reaktioner ute i landet.

- Mina första tankar är såklart, skönt att det äntligen kom ett beslut, det har varit jobbigt för oss spelare och våra tränare när vi inte vet hur det kommer bli. Vi behöver träna för att hela tiden vara beredda. Nu kan man slappna av lite grann, säger IBF Linköpings backstjärna Evelina Nydén till Innebandymagazinet.  

Eftersom Herrallsvenskan fortfarande spelar så kommer det vara kval upp till SSL men inga lag som åker ur Allsvenskan. Damallsvenskan har bara spelat fem omgångar så där kommer det varken flyttas upp lag till SSL eller skickas ner några lag. 

- Jag tycker det är rättvist att det inte bli några upp- eller nerflyttningar, såklart är det tufft för lag som satsat stort och vill upp till SSL men det blir också en ny chans för lag som låg sämre till att bevisa att man vill vara kvar i allsvenskan.

Hade du velat se något annorlunda beslut från Förbundet sida? 

- Jag hade inte sett att något annat beslut hade varit aktuellt så som det ser ut i dagsläget.

IBF Linköping är ett av lagen som gynnas sportsligt av gårdagens beslut då laget riskerade att åka ur den västra Allsvenskan efter att de inledde säsongen med fem raka förluster under ordinarie tid.  

- Vi hade en tuff säsong och såklart är det skönt för våran del att vi kommer vara kvar i allsvenskan. Vi får helt enkelt se det här som en andra chans att bevisa att det är här vi hör hemma och visa att vi är revanschsugna inför nästa säsong.

Backstjärnan blev förra säsongen utsedd till västra seriens bästa back av tränarna och hon vann den interna poängligan på 30 poäng. Hon har ett förflutet i SSL med IBK Linköping men har inget större sug för en comeback i högstaligan just nu.

- Jag har inte hunnit fundera över framtiden än då allt fokus har legat runt hur den här säsongen kommer avslutas. Jag känner att allsvenskan är en bra serie för mig då jag inte har tiden som krävs för att prestera i SSL just nu, jag vill prioritera familj vänner och pojkvän istället. Det kommer inte bli en comeback i SSL för mig som det ser ut just nu även om det hade varit roligt.


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Förlust för IBF Linköping borta mot Täby FC Telge SIBK vann i Svenska Cupen Omgång 2 Gr F dam mot IBF Linköping Endre vann i Svenska Cupen Omgång 2 Gr F dam mot IBF Linköping Josefine Nilsson gjorde två mål när IBF Linköping vann mot Nykvarn Formstarkt Fröjered tog ännu en seger

Den här artikeln handlar om: