Eftersnack
Foto: Simon Melchert
Superligan

Kalmarsund körde över Linköping och säkra en slutspelsplats

ANNONS

Marcus Johansson ledde Kalmarsund till seger och nu kan 32-åringen avsluta karriären med en mäktig milstolpe.

FBC Kalmarsund satt kronan på verket på sin succésäsong på lördagskvällen genom att köra över Linköping med hela 11-2 och säkra en slutspelsplats med fem matcher kvar att spela.

- Vi gör en fantastisk match samtidigt som Linköping inte kom upp till normal standard. De hade nog inte självförtroendet på topp efter att Pixbo körde över dem senast. Jag tycker att vi skapade väldigt mycket chanser även i första perioden även att det bara stod 1-1 efter den. Men vi visste att det skulle rinna i väg om vi bara fortsatte trumma på och det gjorde vi, säger Marcus Johansson till Innebandymagazinet.

1-1 efter första följes upp med 5-0 i andra perioden och en femetta i tredje satte punkt för tillställningen.

- Vi tummar inte på något som vi hade kommit överens om och när det rann i väg så sa vi till varandra att fortsätta trumma på och inte slå av på takten. Det gjorde vi inte heller utan vi fortsatte att jobba hårt i försvaret och täckte skott och då kommer utdelningen framåt också.

Matchens bästa poängplockare var Johansson som gjorde två mål och tre assist.

- Det är alltid kul att göra lite poäng men det är inget jag springer omkring och tänker på. Jag fick göra ett par poäng i PP och jag fick hänga dit ett tidigt mål i matchen så då brukar det lossna. Jag hade en härlig känsla i hela matchen.

Sniperns två mål gjorde att han klättrade förbi tre gamla legender på listan över mest gjorda mål i grundserien i högstaligan. Isaac Rosén, Peter Nilsson och Jim Canerstam petades ner varsin placering eftersom de gjort 189 mål. Johansson är nu SSL:s 37:e bästa målskytt genom tiderna och frågan är om han hinner att nå milstolpen 200 mål vilket bara 31 spelare lyckats med?

- Absolut kommer jag göra det. Det skulle vara en kul milstolpe att nå upp till under min sista säsong på den här nivån. Jag hade ingen aning om att det bara var tio mål kvar så det är kul, men inget som jag kommer tänka på under matcherna och försöka att slå.

I och med segern tog Kalmarsund tillbaka andra platsen från Falun i tabellen och man passade även på att säkra en slutspelsplats då Helsingborg och Pixbo möter varandra och inte kan ta full pott de resterande matcherna.

- Vi har ju satt oss i en väldigt bra situation så det skulle mycket till om vi inte skulle spela slutspel i år. Men som du säger är det klart nu och det är alltid skönt. Det är inte så kul att ha kniven mot strupen under de sista omgångarna så det är skönt att slutspelet redan är säkrat. Men det är väldigt tråkigt att inte få spela inför vår underbara publik, men jag ska försöka njuta av det ändå med tanke på att det är mina sista matcher i karriären.

Kalmarsund kvalificerade sig för slutspel första gången någonsin förra säsongen men då förstörde pandemin festen och slutspelet ställdes in. Så frågan är om 32-åringen kommer få avsluta sin elitkarriär med att spela slutspel eller om pandemin kommer spela han ett spratt till.

- Jag är inte så jätteinsatt i hur allt ligger till utan det är upp till Förbundet och folkhälsomyndigheterna att hålla koll på. Det hade varit väldigt snöpligt att missa ett andra raka slutspel, det hade varit förjävligt rent ut sagt.      

  

TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Pixbo tog ny seger mot Linköping

Den här artikeln handlar om: