Salem-AIK 6-7
Allsvenskan norra

AIK avgjorde toppmötet med två mål på 11 sekunder

ANNONS

Vid ställningen 5-5 knäckte AIK Salem med två snabba mål och tog ett jättekliv mot en SSL-kvalplats.

På lördagseftermiddagen spelades det ett toppmöte i norra Allsvenskan där AIK gjorde ett ryck med fyra minuter kvar att spela mot Salem och tog tre supertunga poäng i kvalstriden. Med tre omgångar kvar att spela ligger AIK nu trea i tabellen på 36 poäng. Salem hade chansen att gå upp på en kvalplats vid vinst men elva dyrbara sekunder skulle kosta dem segern. Så efter förlusten ligger de på en sjätte plats med tre poäng upp till kvalstrecket.

- Otroligt skönt att kunna vinna till slut trots att vi inte gör någon supermatch. Men det räckte till tre poäng och det är vi otroligt nöjda med, säger AIK:s tränare Erik Börjesson till Innebandymagazinet.

Salem ledde med 5-4 med mindre än fem minuter kvar att spela. Men 15.22 kvitterade Filip Wiklund till 5-5 och sedan säkrade AIK segern genom att göra två snabba mål på 11 sekunder med tre och en halv minut kvar att spela. Salem fick ett tröstmål med en halvminut kvar men lyckades inte få in en kvittering.

- Vi är otroligt duktiga på powerplay och det var det som fällde avgörandet idag. Sedan fortsätter vi jobba och tro på vår spelidé och det gav utdelning till slut.

Video: se de två avgörande målen i klippet nedan

AIK gjorde mål på alla sina tre powerplay idag och i och med vinsten har AIK nu sex poäng ner till kvalstrecket och man har väldigt goda chanser att ta en av de fyra kvalplatserna till SSL.

- Vi är inte klara än men vi har ett riktigt bra utgångsläge inför de tre sista matcherna med sex poäng ner till kvalstrecket. Men vi måste se till att ta de tre poängen som vi behöver till. Vi ska se till att göra en riktigt bra match mot Djurgården nu på onsdag och förhoppningsvis säkrar vi platsen då.

Tack vare att både Salem och Bele Barkarby föll idag så har Djurgården som första lag säkrat en kvalplats till Superligan. Men att det skulle vara en fördel för AIK i det kommande derbyt tror inte Börjesson på för en sekund, snarare tvärtom att de kan slappna av och koncentrera sig på att jävlas med AIK som fortfarande behöver ta tre poäng till.

- Jag tror att Djurgården aldrig vill förlora mot AIK så jag tar för givet att de kommer göra allt de kan och lite till för att vinna över oss.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK

Den här artikeln handlar om: