19.00 Falun-Fagerhult Habo
Johan Kihlbloms Fagerhult Habo får klara sig utan poängmaskinen Jesper Ekström i dagens match.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Johan Kihlblom om kritiken: "Blir irriterad på det"

ANNONS

Fagerhult Habos tränare om dagens match mot Falun och kritiken mot spelsättet.

Ikväll ställs Fagerhult Habo på bortaplan mot tabelltrean Falun. Det finns lättare lag att möta när man som tabelljumbo ska försöka bryta en sex matchers lång förlustsvit, vilket tränare Johan Kihlblom är medveten om.

- Det blir en perfekt utmaning, att få testa och träna på vissa delar i vårat försvarsspel. Nät man möter Falun borta så blir det automatiskt en hel del försvar, säger han till Innebandymagazinet.

Idag får man klara sig utan den skadade kvartetten Isaac Rosén, Henrik Olofsson, Tobias Zälle och Jesper Ekström, samtidigt som man väljer att ställa över Theo Eriksson, Pontus Mattlin, Rasmus Svensson, Simon Hedin och John Widlert som dras med krämpor.

- Det man kan säga att vi kunde ha pushat gränserna på de som inte är skadade, och spelat dem. Där är det rent taktiskt. Vi har tre matcher nästa vecka som vi tror vi har större chans att ta poäng i. Så då får man väl säga att det är ett taktiskt drag, så sätt.

Utifrån kan det se ut som ni "vaskar" matchen nästan genom att vila så många spelare, köper du det eller handlar det mer om skador?

- Det är skador inblandat. Sen är det bara att kolla på vår match mot Mullsjö (förlust 11-4), där spelade alla och vi tog slut. Det kan vara bra att folk som varit på sidan får komma in och spela med fräscha ben.

Matchen mot Mullsjö var den tolfte för säsongen där man släpper in tio mål eller fler. Man har släppt in 212 mål på 21 matcher men samtidigt fått beröm för att de vågar spela en offensiv innebandy som nykomlingar.

Några som dock inte ställde sig hyllningskören var Bruno Lundberg och Mikael "Koppen" Lindqvist i Innebandymagazinets poddpanel, som ni kan höra i spelaren ovan.

- Jag blir irriterad när det verkar som folk inte tror att vi jobbar hårt eller att vi inte tycker att vinna är det viktigaste, säger Kihlblom om domen från Lundberg och "Koppen".

- För mig är vinna allt, det här är elitidrott, och vi spelar som vi gör för att jag tror det är det bästa för vår trupp att vinna över en hel säsong. Sen om jag har rätt eller fel, det får vi utvärdera först i efterhand.

- Sen jämför de oss med Jönköping som har varit närmre slutspel än nedflyttning de senaste åren, men säger inte ett ord om de andra lagen där nere som har liknande målskillnad. De väljer sin sanning och pratar om det som passar deras narrativ. Det var en sak om vi hade haft 20 poäng mindre och 100 mål sämre i målskillnad, men så är det inte.

Bruno Lundberg frågade vad respekten mot målvakterna var, hur ser du på det uttalandet?

- För mig tyder det på att våra utespelare eller jag som tränare inte försöker hjälpa dem och det är dålig förståelse av två stycken som är tränare. Då har de inte förstått mig rätt i alla fall. Det är mer andra som har pratat att vi har spelat kul, för mig spelar det inte så stor roll – det är resultat det handlar om. 

Vad tycker du själv är underhållande innebandy?

- Rolig innebandy är när det händer grejer, när det sker saker på banan. Sen tycker jag att det ska få finnas en taktisk variation där man får spela annorlunda. Det är inte kul om alla spelar på samma sätt. 

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: