Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Gävle byter tränare inför slutspurten i Allsvenskan

ANNONS

Senast Gävles nya tränare hoppade in i ett lag tog han 12 raka segrar. Kan han upprepa den succén och rädda kontraktet?

Gävle GIK har sjunkit som en gråsten i tabellen i den norra allsvenskan och laget har inte tagit en enda trepoängare sedan den 28 november då man slog Hudik/Björkberg med 6-5. Efter det har det blivit två poäng på nio matcher. 

Inför morgondagens viktiga Gävlederby så har laget valt att byta tränare men det är inte på grund av lagets svaga sportsliga prestation enligt klubbens hemsida. Örjan Lindberg har blivit hastigt sjuk och lämnar därför över rodret till lagets gamla tränare Hasse Edström som rycker in och hjälper till.  

- Anledningen till att vi i samråd med Örjan gör denna förändring är att han drabbats av sjukdom och kommer att bli borta de 5 matcherna som återstår av säsongen 2020-21. 

Imorgon möts Gävle och IK Sätra i ett derby där Gävle måste ta sin första trepoängare på tre månader för att ha en realistisk chans att kunna klara nytt kontrakt.

8. Strängnäs 22p

9. Hudik/Björkberg 22p

-----------------------

10. Sätra 19p

11. Gävle 15p

12. Täby 13p

Gävle och Sätra spelade inte i helgen utan de sköt upp den matchen i två veckor så de har spelat en match mindre än övriga lag. Igår så ledde Hasse och Örjan en träning ihop och Örjan lämnade över ansvaret till Hasse efter träningen. Den tidigare Gävle-tränaren behövde ingen betänketid när laget behövde hans hjälp.

- Nej, med den tidsrymd det är frågan om och i den situation som råder var det självklart att ställa upp. Och som idrottsledare måste man älska det här. Man måste se möjligheterna i det här. Se till att energi föds, utveckla det till något positivt. 

Edström tror att det kommer krävas fyra vinster på de fem sista matcherna för att greja nytt kontrakt. Är det någon som kan få ett lag att prestera under de förutsättningarna är det just Edström som gjort ett liknande inhopp tidigare i Sandviken AIK. 

- Jag har kommit in under säsong en gång så här tidigare, det var efter halva säsongen i SAIK som då låg trea från slutet. Vi vann tolv matcher i rad då och tog oss till allsvenskan. Det där är ett starkt förknippat minne jag tar med mig nu!

TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: