Karlstad-Lund 18.30
Foto: Anders Andersson
Superligan

Ödesmatchen kommer att spelas trots Coronasmitta i Karlstad

ANNONS

Superviktiga poäng står på spel när bottenlagen Karlstad och Lund möts ikväll.

Dagens ödesmatch mellan Karlstad och Lund i damernas SSL ser ut att bli av trots allt. Det var länge osäkert om den skulle bli av då Karlstads herrar har ett dussintal Coronasmittade samt att tre spelare i damlaget hade symptom. Efter testning så visade det sig att bara en av damspelarna var smittade igår och de båda lagen kom överens om att spela ödesmatchen.

- Vi har inte mött Lund tidigare och de spelar inte som alla andra lag utan de kör någon form av man-man-försvar. Så det ska bli roligt att möta dem och ge dem en riktigt match här hemma, säger lagkapten Linnea Juhlin till Innebandymagazinet.

Båda lagen är i desperat poängbehov om de ska stanna kvar i Superligan. Denna match skulle egentligen ha spelats i omgång 13 men blev då framflyttad så de båda möter varandra två gånger under slutspurten. Just nu ligger Lund precis över nedflyttningsstrecket på 15 poäng och Karlstad ligger precis under på 14 poäng.

- Det skulle kännas väldigt skönt med en vinst förstås, dels att vi vinner matchen, dels vetskapen om att vi var bättre än dem inför returmötet.

Så klart oerhört viktiga poäng på spel ikväll och skulle Karlstad vinna som Juhlin hoppas på så klättrar man över strecket. Men skulle man förlora så drar Lund ifrån och då har inte Karlstad allt i egna händer längre även att de möts en gång till. Det sämsta resultatet för båda är dock att de delar på poängen för då bjuder man in Jönköping i kampen också som ligger sist på 12 poäng.

- Det hade inte varit lika bra med en förlust och det skulle givetvis kännas tungt. Men då är det fortfarande fem matcher kvar på säsongen som vi kan påverka utgången i. Vi har ingen match kvar som vi inte kan vinna utan i så fall är det bara att tagga om inför lördagens match mot Mora som gäller, vilket är en inspirerande uppgift med tanke på läget i så fall.

 

Lund är unga superhungriga nykomlingar och ni är gamla rutinerade rävar i Svenska Superligan så vilket lag har egentligen mest fördel av att ni aldrig har mötts tidigare?

- Det är nog hugget som stucket men de har ju inte samma förväntningar på sig som vi har att vinna. Men å andra sidan måste de verkligen vinna den här matchen om de ska ha någon chans att stanna kvar. Men jag tror inte att det spelar någon roll att vi inte mötts förut utan det är bara att köra på.

Vad måste ni köra ikväll för att ta tre poäng och klättra över strecket?

- Vi behöver spela med stort tålamod i vårt försvar och våga ta våra chanser framåt när vi får dem.

Tack vare Coronasmittan så var Karlstad tvungna att ställa in gårdagens träning och förutom den smittade spelaren så har man även två nyckelspelare på skadelistan. Sara Dahlström tvingades utgå från den senaste matchen med knäproblem och Frida Swahn har missat ett par matcher på grund av en sträckning på ett baksida lår.

- Jag har ingen koll på Sara, jag har inte hört någonting hur det är med henne. När det gäller Frida så tror jag inte att hon kommer vara med.

Matchen börjar 18.30 ikväll och skulle Karlstad förlora så är man ett steg närmre att åka ur Svenska Superligan för första gången någonsin sedan föreningen bildades 2001.


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad

Den här artikeln handlar om: