Helvetesveckan
Foto: Per Wiklund
SSL

Äntligen lite goda nyheter efter Faluns helvetesvecka

ANNONS

Allt som kunde gå fel gick fel för Falun under föregående vecka, men nu verkar vindarna ha vänt.

IBF Falun hade en riktigt helvetesvecka förra veckan rent ut sagt både sportsligt på planen men även utanför. Veckan började med att Emil Lundmark riskerade att missa resten av säsongen på grund av en menisk-skada som han var tvungen att operera. Han hade två alternativ till operation, det ena var att ta bort en bit av menisken och vara tillbaka i spel om en månad. Den andra var att sy ihop menisken och då skulle han först vara tillbaka hösten men det skulle vara en långsiktigare lösning. 

Dagen efter beskedet om Lundmark kom nästa chockbesked att Johan Fahlströms säsong definitivt var över och även kanske hans karriär. Fahlström skulle göra en mindre operation men läkarna upptäckte att 70% av korsbandet var av så istället för tre till fem veckors rehab väntar nu istället 9-12 månaders rehab.

 Som inte detta vore nog så innanför planen blev det även chockbesked där också. Först förlorade man giganternas kamp mot Storvreta med 4-6 och ett par dagar senare blev man överkörda av Dalen och förlorade med hela 4-10. Dessutom fick storstjärnan Rasmus Enström lämna hallen med ambulans efter att ha fått en olycklig armbåge i ansiktet och tuppat av och varit okontaktbar i flera minuter. 

Men nu verkar vindarna ha vänt och Faluns kommande vecka ser desto ljusare ut. I måndags opererades Emil Lundmark och han hade gett läkarna instruktionerna att välja den operationen som var bäst för knät.  

– Vi kom överens med läkaren innan om att göra det som blir bäst för knät. Om det skulle bli en längre rehab fick det bli så. Sedan när jag vaknade upp efteråt sa han att de inte hade behövt sy. De var en bit som hade lossnat som de plockade bort ur menisken och sedan såg det bra ut, säger Lundmark till Sportexpressen.

Det var rena rama jackpotten för Lundmark som nu kan vara tillbaka på planen om cirka fyra till sex veckor, det är även en jackpott för Falun som med Lundmark i laget hade 10 raka vinster men sedan han fick kliva av har laget två raka förluster. Så vindarna har definitivt vänt denna vecka känns det som och nu är frågan om det även har gjort det innanför sargen. Det får vi svar på först imorgon då man möter Fagerhult Habo på hemmaplan.

– Det var väl egentligen det bästa jag kunde få höra. Nu kan det ta ungefär fyra till sex veckor beroende på hur jag sköter rehaben och hur det läker. Jag snackade med vår fysio i går och vi sa att vi ska sikta på semifinalen om vi tar oss dit, men det hoppas vi ju så klart. Det är det jag har som mål nu.



TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Seger med 8-5 för Växjö mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: