Vem är bäst i Örebro?
Foto: D-foto
Allsvenskan södra

Stekhett derby med en chans till kvalspel i potten

ANNONS

Sportchefen minns höstens möte: "vi var innebandymördare och allt möjligt"

Ikväll vankas det derby i södra Allsvenskan mellan Lillån IBK och IBF Örebro. De båda Örebrolagen ligger sjua och sexa i tabellen och det skiljer bara en poäng mellan lagen till Örebros fördel. Men ikväll är det inte bara prestigen i att vara det bästa laget i staden som ligger i potten utan som tabellen ser ut, så det laget som vinner ikväll har chansen att haka på lagen i toppen och slåss om en kvalplats medans förlorarna med största sannolikhet kan glömma kvaldrömmarna. 

Höstens möte slutade 5-5 efter full tid där sedan Örebro vann i sudden. Ett likaresultat ikväll hade varit ödesdigert för båda lagen. Efter höstmötet så blev det en hel del snack efteråt där Örebro gick ut och svingade en hel del om att Lillån spelade tråkig innebandy.

- Enligt dem var det väldigt rättvist, vi var innebandymördare och allt möjligt när vi inte spelade upp bollen när det var en minut kvar och det stod 5-5. Jag är rätt säker på att de hade agerat likadant och jag tycker inte att det var rättvist, säger Lillåns sportchef Jens Karlsson i en intervju inför kvällens derbyfajt. Se hela intervjun i videon under.


Matchen startar 19.30 ikväll men sändningen startar redan 18.50 på InnebandyTV för att komma i rätt stämning inför matchen. Vill du redan nu börja ladda inför matchen kan du kolla in höjdpunkterna från första derbyt nedan.


Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Revansch och tre poäng för Lillån IBK Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad

Den här artikeln handlar om: