Sök
Foto: Per Wiklund
Superligan SSL

Är Jönköpings län stort nog för 3 SSL-lag?

Efter gårdagens förlust i länsderbyt mot Mullsjö hänger Fagerhults SSL-framtid på en väldigt skör tråd.

Mullsjö var starkast i gårdagens länsderby mot Fagerhult Habo och kunde till slut kvittera ut tre poäng efter en storseger med hela 11-4.

- Fagerhult öppnade matchen i ett chockerande tempo som de brukar göra och vi hamnar i ett tidigt 0-2 underläge. Men sedan höjer vi tempot lite och får med oss en utvisning och gör mål och vänder på matchen. I början på andra steppar vi upp tempot rejält och då går luften ur Fagerhult och vi rullar in flera mål på raken, summerar Oskar Malmgren derbyt till Innebandymagazinet.

Förlusten innebär att Fagerhult ligger kvar på jumboplatsen och att det är fem poäng upp till säker mark med fem matcher kvar att spela. Men att Mullsjö skulle slagit in spiken i kistan för Fagerhult vill inte Malmgren hålla med om.

- Nej det vill jag inte påstå. De har fortfarande flera matcher kvar och det är många poäng att spela om. Klart att de har ett tufft läge och de vet de om. Men jag tror att de kommer göra allt de kan för att stanna kvar.

Har de vad som krävs för att stanna kvar i SSL då tror du?

- Både och skulle jag säga. De har mycket energi och spelar med hög fart och gör både mycket mål men släpper in ännu mer. Kunde de bara täppa till lite mer bakåt så hade haft större chans. Svårt att säga om de är värda mer än de andra lagen som ligger där nere att stanna kvar i SSL. Men de har ett bra spel och en tydlig identitet. Ända fram till mitten av säsongen trodde jag att de skulle klara sig kvar men nu ser det ju lite tyngre ut.

Rydboholmsfostrade Malmgren flyttade till Jönköping när han skulle börja i gymnasiet och han har representerat alla de tre stora lagen (Jönköping, Mullsjö och Fagerhult Habo) som ligger i Jönköpings län. Även om Jönköpingsområdet är väldigt framgångsrika när det kommer till innebandy så är han ändå tveksam till att länet är stort nog för tre SSL-lag.  

- Det har pendlat fram och tillbaka hur många lag som legat i Superligan och Allsvenskan från säsong till säsong. Klart att det är tufft att Jönköpingsområdet ska ha tre lag i Superligan då vi tar spelare från varandra hela tiden. Men Jönköping är en väldigt bra innebandystad och det är väldigt många bra spelare som kommer från det här området. Men det är tufft att ha tre lag i SSL, det är ingen annan som har det och det känns som det blivit lite för utspretat den här säsongen.

Mullsjö inledde årets säsong bra men efter jul hamnade man i en rejäl formsvacka där man förlorade sex av sju matcher under januari månad. Men när februari tog vid så fick vi se ett helt annat Mullsjö och just nu har man vunnit fyra av fyra matcher under februari.

- Vi hade väldigt dålig form i början på året där vi förlorade många matcher. Vi tog inte jobbet för varandra och vi la inte ner de extrajobbet som behövdes för att vinna de tajta matcherna. Så nu har vi fått lära oss den hårda vägen att ska man till slutspel får man lägga ner jobbet varje träning, varje dag, varje vecka och varje match. Det håller inte att gå på 70% då vinner vi inte många matcher i den här serien. Det har vi insett och nu lägger vi ner jobbet som krävs och då ger det resultat.

Min känsla är också att Mullsjö är ett sådant lag som höjer sig när det vankas slutspel är det något du håller med om?

- Det kan jag hålla med om. Så gick snacket innan jag kom hit för tre säsonger sedan och så känns det även nu när jag spelat ett slutspel med laget. Vi har en hel del spelare som är väldigt hungriga och som höjer sig när det vankas slutspel. Det är jäkligt skönt att det är så att vi kan höja oss när det börjar gälla som mest. Men visst vi kanske måste börja höja oss lite mer under seriespelet också, så vi inte hamnar i situationer som vi gjorde i januari.

En slutspelsplats är inte helt given för Mullsjö som i dagsläget ligger på en sjätte plats med fyra poäng upp till en tredje plats och fyra poäng ner till en nionde plats och missat slutspel. Så frågan är om de siktar på pallplats eller ser sig om ryggen för att inte bli indragen i streckkampen de fyra sista omgångarna.

- Vi går för att vinna alla matcher som är kvar både till slutspelet och under slutspelet. Vi är inte rädda för att bli indragna i streckstriden utan vi ska gasa på fullt för att vinna alla matcher som är kvar och då kommer det att räcka till slutspel och sedan får vi se hur högt upp i tabellen det placerar oss.

Så du är inte orolig för att ni ska åka på en januaridipp till och missa slutspel?

- Nej jag är inte orolig att vi ska missa slutspel men visst chansen finns för det är många bra lag som slåss om sista platserna. Men vi ska ta en av dem. Känslan är att det är Pixbo eller Helsingborg som kommer missa, men vem av dem som det blir får de slåss om sinsemellan.


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Målfest när Falun krossade Fagerhult Habo i Guide Arena Fyra raka segrar för Mullsjö – efter 11-4 mot Fagerhult Habo Pixbo Wallenstam fortsätter att vinna – har nu tre raka segrar

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten