Foto: Per Wiklund
Superligan

Är Jönköpings län stort nog för 3 SSL-lag?

ANNONS

Efter gårdagens förlust i länsderbyt mot Mullsjö hänger Fagerhults SSL-framtid på en väldigt skör tråd.

Mullsjö var starkast i gårdagens länsderby mot Fagerhult Habo och kunde till slut kvittera ut tre poäng efter en storseger med hela 11-4.

- Fagerhult öppnade matchen i ett chockerande tempo som de brukar göra och vi hamnar i ett tidigt 0-2 underläge. Men sedan höjer vi tempot lite och får med oss en utvisning och gör mål och vänder på matchen. I början på andra steppar vi upp tempot rejält och då går luften ur Fagerhult och vi rullar in flera mål på raken, summerar Oskar Malmgren derbyt till Innebandymagazinet.

Förlusten innebär att Fagerhult ligger kvar på jumboplatsen och att det är fem poäng upp till säker mark med fem matcher kvar att spela. Men att Mullsjö skulle slagit in spiken i kistan för Fagerhult vill inte Malmgren hålla med om.

- Nej det vill jag inte påstå. De har fortfarande flera matcher kvar och det är många poäng att spela om. Klart att de har ett tufft läge och de vet de om. Men jag tror att de kommer göra allt de kan för att stanna kvar.

Har de vad som krävs för att stanna kvar i SSL då tror du?

- Både och skulle jag säga. De har mycket energi och spelar med hög fart och gör både mycket mål men släpper in ännu mer. Kunde de bara täppa till lite mer bakåt så hade haft större chans. Svårt att säga om de är värda mer än de andra lagen som ligger där nere att stanna kvar i SSL. Men de har ett bra spel och en tydlig identitet. Ända fram till mitten av säsongen trodde jag att de skulle klara sig kvar men nu ser det ju lite tyngre ut.

Rydboholmsfostrade Malmgren flyttade till Jönköping när han skulle börja i gymnasiet och han har representerat alla de tre stora lagen (Jönköping, Mullsjö och Fagerhult Habo) som ligger i Jönköpings län. Även om Jönköpingsområdet är väldigt framgångsrika när det kommer till innebandy så är han ändå tveksam till att länet är stort nog för tre SSL-lag.  

- Det har pendlat fram och tillbaka hur många lag som legat i Superligan och Allsvenskan från säsong till säsong. Klart att det är tufft att Jönköpingsområdet ska ha tre lag i Superligan då vi tar spelare från varandra hela tiden. Men Jönköping är en väldigt bra innebandystad och det är väldigt många bra spelare som kommer från det här området. Men det är tufft att ha tre lag i SSL, det är ingen annan som har det och det känns som det blivit lite för utspretat den här säsongen.

Mullsjö inledde årets säsong bra men efter jul hamnade man i en rejäl formsvacka där man förlorade sex av sju matcher under januari månad. Men när februari tog vid så fick vi se ett helt annat Mullsjö och just nu har man vunnit fyra av fyra matcher under februari.

- Vi hade väldigt dålig form i början på året där vi förlorade många matcher. Vi tog inte jobbet för varandra och vi la inte ner de extrajobbet som behövdes för att vinna de tajta matcherna. Så nu har vi fått lära oss den hårda vägen att ska man till slutspel får man lägga ner jobbet varje träning, varje dag, varje vecka och varje match. Det håller inte att gå på 70% då vinner vi inte många matcher i den här serien. Det har vi insett och nu lägger vi ner jobbet som krävs och då ger det resultat.

Min känsla är också att Mullsjö är ett sådant lag som höjer sig när det vankas slutspel är det något du håller med om?

- Det kan jag hålla med om. Så gick snacket innan jag kom hit för tre säsonger sedan och så känns det även nu när jag spelat ett slutspel med laget. Vi har en hel del spelare som är väldigt hungriga och som höjer sig när det vankas slutspel. Det är jäkligt skönt att det är så att vi kan höja oss när det börjar gälla som mest. Men visst vi kanske måste börja höja oss lite mer under seriespelet också, så vi inte hamnar i situationer som vi gjorde i januari.

En slutspelsplats är inte helt given för Mullsjö som i dagsläget ligger på en sjätte plats med fyra poäng upp till en tredje plats och fyra poäng ner till en nionde plats och missat slutspel. Så frågan är om de siktar på pallplats eller ser sig om ryggen för att inte bli indragen i streckkampen de fyra sista omgångarna.

- Vi går för att vinna alla matcher som är kvar både till slutspelet och under slutspelet. Vi är inte rädda för att bli indragna i streckstriden utan vi ska gasa på fullt för att vinna alla matcher som är kvar och då kommer det att räcka till slutspel och sedan får vi se hur högt upp i tabellen det placerar oss.

Så du är inte orolig för att ni ska åka på en januaridipp till och missa slutspel?

- Nej jag är inte orolig att vi ska missa slutspel men visst chansen finns för det är många bra lag som slåss om sista platserna. Men vi ska ta en av dem. Känslan är att det är Pixbo eller Helsingborg som kommer missa, men vem av dem som det blir får de slåss om sinsemellan.


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: