Valdemar Ahlroth
Valdemar Ahlroth är tillbaka i moderklubben Nykvarn
Foto: Per Wiklund
SSL

Ahlroths förklaring - därför lämnade han Storvreta

ANNONS

"Inte varit mig själv sen första säsongen".

Efter debutsäsongen i Storvreta, som slutade med finalmål och SM-guld i Globen 2018, har Valdemar Ahlroth haft svårt att ta hitta tillbaka till samma nivå - och har i ett par säsonger fått finna sig i en allt mer undanskymd roll i Storvretas stjärnspäckade trupp. 

På transferfönstrets sista dag (31 januari) kom beskedet att Ahlroth lämnar Storvreta efter tre och ett halvt år i klubben - för att återvända till moderklubben Nykvarn i södra Allsvenskan. 

I en intervju med Upsala Nya Tidning berättar forwarden om beslutet att lämna mesta mästarna. 

– Jag känner att jag inte varit mig själv sen första säsongen. Flera säsonger i rad har jag underpresterat poängmässigt. Nu får jag goda chanser att fylla på självförtroendet i Nykvarn. Jag har (i Storvreta) fått en roll fatt balansera upp laget, att jämföra med den första säsongen då jag alltid var i powerplay och allt flöt på. Nu har man fått kämpa som fan för att min kedja ska få spela hela matcher. 

I samband med övergången till Nykvarn sa Ahlroth, till Storvretas hemsida, bland annat att: "Jag har en hel del att fixa vid sidan av planen som har krånglat de senaste månaderna" och att "Förhoppningsvis kan jag landa lite vid sidan av planen" - uttalanden som fick omgivningen att undra och som forwarden förklarar närmare: 

– Mentalt är jag på banan. Det är ingen fråga om depression. Det har varit jobb som inte passat bra för innebandyn och jag har inte kommit in på studier i Uppsala. Trots att Storvreta hjälpte mig med allt; när transferfönstret kom fick jag välja, att leva i ovisshet i några månader till eller ta beslutet, säger han till tidningen. 

Sedan återkomsten till Nykvarn har Ahlroth noterats för fyra poäng (1+3) på två matcher och med fem matcher kvar att spela ligger laget för närvarande åtta i tabellen med sex poäng upp till SSL-kval. 

  


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Den här artikeln handlar om: