Pixbo-Jönköping 7.3
Östholm går från klarhet till klarhet och frågan är om han har varit bättre än vad han är nu?
Foto: Per Wiklund
Superligan

Östholm slog poängrekordet: "Det finns inget stopp här"

ANNONS

Pixbo Wallenstam besegrade enkelt Jönköping med 7-3 efter fyra poäng av Martin Östholm.

Efter en tung januari månad har Pixbo Wallenstam steppat upp under februari och tagit fyra raka segrar. Samtliga vinster har kommit mot lag under dem i tabellen och den senaste tog idag, när man slog Jönköping med 7-3.

- Med risk för att låta oödmjuk…så var det en bra avstädad match och tre poäng, säger tränaren Tim Wiklund till Innebandymagazinet efter matchen.

- Vi gör ett bra grovarbete. Det är inga jättestora prestationer som sticker ut men bra lagarbete rakt igenom på tre femmor. Vi gör det vi ska!

Vad är det som har lossnat för er den sista tiden?

- Nummer ett: Vi har fattat att det inte går att gömma sig bakom någon annan längre och hoppas att nån annan ska steppa in och göra det åt en. Alla har tagit sitt ansvar och är med och bidrar, och inser att det inte kommer komma av sig självt – vi måste börja höja våra egna prestationer, ta steg för steg och inte tänka framåt mot slutspelet. 

- Det är nästa match som gäller hela tiden. Vi har en ödmjukhet och en bra balans mellan alla lagdelar, alla är med och bidrar och gör ett jävla arbete!

Samtidigt vinner alla era slutspelskonkurrenter idag (Dalen leder dessutom i skrivande stund), känns det surt på något sätt?

- Nej, absolut inte. Det är upp till oss själva hela tiden. Vi är i den situationen för vi har tappat sju matcher där vi haft ledning med minst två, tre kassar. Det är upp till oss själva att göra bra matcher, gör vi det går vi till slutspel. Gör vi inte det går vi inte till slutspel.

En som var instrumental i dagens match, som vid flera andra tillfällen, är stjärnan och klubblegendaren Martin Östholm. Fyra nya poäng idag innebär en ledning i den totala poängligan – samt nytt personligt rekord i SSL, redan efter 18 matcher. På dessa har Östholm hunnit med att göra 53 pinnar (26+27). Det tidiga rekordet kom från 2017/18 då han gjorde 51 på 32 matcher.

- Han var verkligen steppat upp och tagit ansvar. Absolut, han gör en bra säsong, ändå så känns det att det finns ännu mer att hämta – och ännu fler poäng! Det finns inget stopp här, säger Wiklund om sin lagkapten.

Östholm fick också en ny roll i år som spelande tränare, och Wiklund tycker han har tagit flera kliv i den rollen. Han har spelat med Östholm under många år och känner honom utan och innan, och tidigare har centern varit känd för sitt fruktade skott – men nu tycker Wiklund att Östholm lyft sig på flera delar.

- Det är inte skottet som är hans absoluta styrka längre. Kollar man på de målen han gör så har han varit känd för sitt bågskott, men det är inte alls lika många mål av den karaktären längre. Det han gjort bra är att han blivit mycket mer av en allroundspelare – från att vara en back med starkt skott till att vara en center som både kan passa, skjuta och vara stark i tvåvägsspelet som kontringsspelare. 

- Men det han framförallt har höjt senaste året är hans ledaregenskaper. Han har alltid snackat om att vara en kapten, ambassadör och viktig spelare i laget. Då har han hamnat i lagkaptensgruppen just eftersom han är bäst! Nu har han faktiskt visat jättefina ledaregenskaper, Östholm är en duktig mentor som får andra spelare att ta nästa steg, den kullen som ska utgöra kärnan i det framtida Pixbo.


TV: "Blivit farligt senaste tiden"

SSL-forwarden Andreas Stefansson om farliga utvecklingen i svensk innebandy: "Alla ska stöpas i samma form"

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: