Endre-Sirius 8-3
Endre förlorade mot Sirius med 7-6 i bortamötet, men idag gick det bättre då man vann med klara 8-3.
Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Endre avancerar i tabellen efter nya trean: "Har en enorm spets"

ANNONS

Endre vann det "nya" toppmötet mot Sirius tidigt under söndagen med 8-3.

Endre-Sirius är inget klassiskt toppmöte i SSL, men bortalaget från Uppsala har stått för en enormt imponerande säsong där man låg trea innan dagens match. 60 spelminuter senare låg man fyra – passerad av dagens vinnare, Endre, som nu ligger tvåa i tabellen.

- Det var en bra match från vår sida. Vi följer våran gameplan och släpper inte till så många kontringar. Sen är det tufft och fysiskt också, det är så det ska vara, säger Endres Elin Roos till Innebandymagazinet efter matchen. 

Ni har betydligt mycket mer erfarenhet av toppmöten än Sirius, spelade det in något idag?

- Man får nästan hoppas på det, att erfarenheten kan spela in. Vi var taggade och hade läst på vad de ville göra, så vi kunde stoppa dem tidigt. Det var ganska tufft för dem att göra vad de brukar göra. 

Många lag har försökt slå just Sirius i år utan att lyckas – vad är nyckeln till det idag?

- Balansen i vårat anfallspel, vi ser till att ha någon centralt ganska ofta så de inte kan vända på oss. De är duktiga på att gå i mitten med snabba kontringar, och det har vi pratat om mycket. Det var en viktig del för att kunna stoppa dem.

Du själv har spelat i många Endre-upplagor sedan du kom hit från Huddinge säsongen 2016/17. Hur bra är årets lag?

- Jätte, jättebra! Vi visar det idag med, vi har en väldig bredd där vi har två backar (Rebecca Heed Arvidsson och Ellen Berglund) som kliver in och gör de första målen i matchen. Det är ett starkt lag, nog bland de bästa av de jag spelat i!

Laget blev inte direkt sämre när Corin Rüttiman anslöt för en tid sedan. Vad betyder hon för er?

- Hon betyder jättemycket. Först och främst så är den en fantastisk person att ha i laget och lära känna. Hon är så unik i sitt spel med fart och kraft, som hon blandar med sin teknik och spelsinne. Det är en väldigt tillgång för vårt lag.

Slutspelet i år känns extremt tight med många lag som slåss om det. Vad tycker du talar för att ni är laget som går längst?

- Bredden. Vi har tre femmor plus ännu fler som verkligen gör vad man ska, jobbar hårt och där duktiga. Samtidigt har vi starka spetsspelare i Ellen Bäckstedt, Stephanie Boberg och Corin, så det känns som vi blandar en väldig bredd med enormt bra spets!


TV: Stjärnan om hemlighetsfulla telefonsamtalet

Andreas Stefansson ångrade sitt beslut: "Blev ledsen" - "Fan, vad har jag gjort nu?"

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: