AIK-Visby 7-5
Går man på årets matcher endast så hade AIK varit en mardrömsmotståndare i kvalet för Visby.
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

AIK segrare i toppmötet: "Bör egentligen göra några fler mål"

ANNONS

Solnalaget vann även sin andra match mot Visby den här säsongen under söndagen.

Det vankades toppmöte i Solnahallen under söndagen. Tabelltrean AIK mötte tvåan Visby, där det skiljde sju poäng innan matchen – efteråt bara fyra. "Gnaget" vann till slut matchen med 7-5. 

- Vi kommer ut med bra energi och får utdelning direkt. Sen kan jag tycka att vi inte riktigt gör det vi har pratat om i första. De är skickliga runt målet med sina inspel och gör väl tre mål på det där, säger Erik Börjesson från AIK:s ledarstab till Innebandymagazinet.

Den målrika förstaperioden slutade 5-3 till AIK som förlorade andraperioden med ett mål och kunde till slut avgöra i tom kasse med 27 sekunder kvar i tredje.

- Vi pratade om det inför andra perioden som vi kontrollerar rätt bra! Vi är relativt nöjda. Vi stänger ner. deras styrkor och bör väl egentligen göra några fler mål.

Detta var AIK:s andra trepoängare mot Visby den är säsongen. Mötet på Gotland slutade med en 6-5-seger till AIK som nu skaffat sig lite av ett mental övertag på sina kvalkonkurrenter.

- Det är inte så att vi skulle gråta om vi skulle få möta dem (i kvalet). Men det är långt tills dess och vi fokuserar på Salem mot lördag. 

- Vi är inte oroliga över att få möta dem. Men det är ett duktigt lag, det ska man också ha med sig. Det skulle bli en spännande duell om vi hade fått möta dem i det första play-off:et. Det är inget oss emot.

Vad vill du se av ditt lag de fyra sista matcherna?

- Vi pratar om det varje vecka: Fortsätta göra det hårda jobbet och vara noggranna i omställningsspelet, och inte bjuda på så mycket. Samt att vi alltid ska vara skottklara – där har vi höjt oss rejält sedan mitten av januari. Det är en bra trend men vi är inte formtoppade på något sätt, vi kan bättre än det vi visat, och det ska vi visa nu. 

Ni tog tre poäng idag vilket även Bele Barkarby och Hagunda gjorde, lagen som är placerade under er. Vad säger du om det getingbo som serien har blivit i år?

- Vi är inte missnöjda med vårat utgångsläge. Det kommer bli jäkligt spännande, det är så här det ska vara! Bele och Hagunda möts nästa omgång och vi har Salem, så det är en otroligt viktig omgång runt strecket. Kan vi göra en bra prestation på lördag så ser det bra ut inför de de tre avslutande matcherna.


Podcast avsnitt 22: Andreas Stefansson

Pixbo Wallenstams målkung gästar Innebandymagazinets podcast

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK

Den här artikeln handlar om: