Täby-Warberg 8-7
Täby säkrade i princip slutspelsplatsen idag – mycket tack vare Tschöps prestationer.
Foto: Bosse Grängjsö
Superligan

Täby "klart" för slutspel: "Vi har planer"

ANNONS

Täby vann en dramatisk match mot Warberg under lördagen med 8-7.

8-7 och 31-45 i skott: En matchbild som tränare generellt sett inte brukar gilla, medan publiken njuter. Men den här gången kunde till och med Maimon Abdallah njuta av matchbilden en del trots siffrorna.

- Jag ville lira lite hawaii-innebandy idag. Lite kul var det! Men man behöver inte slarva bort på det på det sättet heller, säger Täby-tränaren till Innebandymagazinet efter matchen.

Man gick in i andra med 2-2 men tre snabba Warbergsmål gjorde att Abdallah kände sig manad att ta timeout.

-. Där tar vi tag i det, vi tar en timeout och fortsätter faktiskt på alla spelare som spelat innan. Vi gick inte ner (på folk) och gjorda inga förändringar, vi ville bara ha ett lugn och spela mer säkert. Där gjorde vi det bra och jag är fruktansvärt nöjd med sista tio, där vi försöker spela av matchen stort, säger han.

Stora spelare kliver fram när det behövs som mest, heter det, och det hände minst sagt idag. Back-klippan Moa Tschöp gav Täby ledningen med 7-6 efter lite mer än nio minuter spelade i tredje, och hon skulle också hinna med att avgöra matchen trots att Warberg kvitterat med en minut kvar.

- Idag fick vi se en Moa som verkligen börjar känna att det börjar bli slutspel, nu taggar hon till ordentligt – och det såg jag. Hon visar känslor, går in i närkamper, vinner bollar och har ett lugn! När vi gör 7-7 ville vi gå för det, och göra en kasse till, och hon kliver fram och gör ett mål till. Många hade nog spelat av och gått för en extrapoäng men det var inte intressant för oss idag, säger Abdallah. 

Trenden med att göra många mål och släppa in nästan lika många håller dock i sig för Täby. Man har gjort näst flest mål av slutspelslagen men också släppt in flest. 

- Tidigare matcher har vi släppt in många onödiga mål. Idag ger vi bort tre, fyra mål som vi inte har gjort de senaste matcherna och om det är oturligt eller klantigt kan jag inte svara på. Men när vi väl är fokuserade så gör vi inte de misstagen. 

Segern innebar att man mer eller mindre säkrat slutspelsplatsen då nian Västerås Rönnby förlorade idag (mot Falun). Nu har man 14 poäng ner till strecket och kommer gå in i ett slutspelsmode. 

Skönt att säkra slutspelet – men kan det också finnas en fara att bli klara för tidigt? Att man missar den här måstematch-känslan som kommer infinna sig direkt i slutspelet?

- Nej, vi har planer för annat framåt. Det finns lite att träna på och det kan vi göra under matcherna och det är jättebra. Vi har tre riktigt bra matcher på slutet med Mora, Pixbo och Thorengruppen. Det kommer inte bli någon negativ känsla av det här. Vi kommer träna hårdare och gå in i en riktigt tuff träningsperiod nu i tre och en halv vecka oavsett vad det är för matcher framåt!


Podcast avsnitt 22: Andreas Stefansson

Pixbo Wallenstams målkung gästar Innebandymagazinets podcast

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Tre poäng till Tyresö Trollbäcken efter avgörande i slutperioden mot Täby FC Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC Nacka Wallenstam vann på hemmaplan mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: