Julia Croneld
Foto: Per Wiklund
Superligan

Täbysnipern om nytändningen efter fjolåret: "Utvecklat mitt spel"

ANNONS

Julia Croneld verkar ha hittat tillbaka till sin höga nivå efter mediokra fjolårssäsongen.

Julia Croneld har sedan hon kom till Täby och SSL gjort sig känd som en pålitlig målskytt som ofta ligger i toppen av seriens målliga. Förutom fjolåret, då hon gjorde 22 poäng 24 matcher.

Den här säsongen har forwarden stämplat in rejält och har gjort 24+9 på 20 matcher. Med andra ord verkar det som att hon har hittat tillbaka till gammal god form.

– Jo men den är betydligt bättre än förra säsongen skulle jag väl säga. Alltså, man kan alltid göra det bättre men jag tycker ändå helt okej har jag gjort det, än så länge, säger Croneld till Innebandymagazinet.

Vad är skillnaden mot förra året?

– Jag producerar mer och jag tycker jag har utvecklat mitt spel lite mer och det är väl det som gör att jag, kanske har en högre lägstanivå och gör mer poäng också.

Förra säsongen verkar vara en anomali i sammanhanget, och forwarden är smått svarslös inför det som hände då.

– Fjolårssäsongen vet inte Jag vet inte exakt vad det var. Jag har väl bara jobbat hårdare den här säsongen på vissa saker, att det ska sitta och ställt högre krav på nåt sätt. Att det kanske tagit med sig nåt, säger Croneld.

Vad vill du göra för att bli nöjdare?

– Tre kassar varje match kanske (skratt). Jag försöker ju bara fokusera på match till match, att ha fokus på en bra prestation. Jag vet inte exakt vad det är jag ska träna på så men det är väl att vara jämnare och leverera varje match, det är det jag strävar efter.

Med tanke på målsuccén skulle man kunna tro att hon hade varit aktuell för en landslagstrupp, men snipern fanns inte med inför det senaste landslagslägret. Det verkar dock inte bekomma 23-åringen.

– Jag har inte haft någon direkt kontakt så just nu men det är väl klart jag satsar för att ta en plats men ja, det är väl nånting jag ska göra bättre eller förbättra. Det är klart jag skulle vilja vara en av de som är uttagna men det blev inte av den här gången så då får jag jobba ännu hårdare, säger Julia Croneld.

Vad säger du annars om er (Täbys) säsong?

– Vi började lite svajigare men nu tycker jag vi har, efter jul där, gjort det mycket bättre. Det är bara att vi ska fortsätta på samma spår och sen så höja oss en nivå till slutspelet. 

Slutspelracet har tätat till sig och både Warberg och Sirius har positionerat sig som reella slutspelshot, utöver klassiska lag som Pixbo, Endre och KAIS Mora. Vad tänker Croneld om den bredare toppen?

– Det är ju kul. Det är lite så som de flesta säger, att alla kan slå alla. Det är lite spännande såklart och det blir roligare matcher. Och man vill ha lite hetsigare matcher där det är lite jämnare än att vinna med stora siffror så, avslutar Julia Croneld.


Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: