#Ibsilly
Tim Andersson Carlsson är tvåa i SSL:s skytteliga med sina 33 mål
Foto: Jimmy Palm
Intervju

Skyttekungens tydliga besked: "Då drar jag"

ANNONS

Berättar om ryktet: "Jag blev lika chockad som alla andra"

Fagerhult Habos Tim Andersson-Carlsson har en makalös debutsäsong bakom sig i Superligan - och ses som en av huvudfavoriterna till att ta hem priset som årets rookie. 

Framgångarna - och framförallt det faktum att 19-åringen har smällt in 33 mål - har naturligtvis inte gått obemärkt förbi hos SSL-klubbarnas sportchefer som har flockats runt forwarden. 

Forwarden bekräftar att flera klubbar har hört av sig - men poängterar att huvudfokuset just nu ligger på att hålla moderklubben Fagerhult Habo kvar i SSL. 

– Just nu är det bara en sak som jag har i huvudet - och det är att vi ska hålla oss kvar i SSL. Resten får vi ta efter säsongen, säger Andersson-Carlsson till Innebandymagazinet och avslöjar hur många klubbar som har hört av sig. 

– Det är sex klubbar, samtliga från SSL, som har hört av sig och som är med i bilden. 

Inget från utlandet? 

– Nej. 

Bland intressenterna bekräftar forwarden att Mullsjö och Kalmarsund finns - men att han skulle vara klar för någon av klubbarna dementerar han med emfas. 

– Jag blev lika chockad som alla andra när Expressen skrev att jag skulle vara klar för dem. Det stämmer inte, även om vi har haft kontakt. Det är fler klubbar som är med i bilden. Men ingenting är klart än. 

Hur ser du på intresset från Mullsjö?  

– Det är en bra klubb som har intressanta grejer på gång och som geografiskt ligger bra till. Men jag vill inte gå på fördelarna och nackdelarna med varje klubb. Det finns plus och minus med alla. 

Du skrev på en dubbellicens med Mullsjö i fjol och spelade en match med dem - talar det för dem? 

– Spelade och spelade, jag tror att det blev sammanlagt tre byten eller något liknande. Det har ingen större påverkan när jag kommer att göra mitt val, det skulle jag inte säga.  

Om vi ponerar att ni åker ur SSL den här säsongen - finns det någon chans att du stannar kvar i Fagerhult då? 

– Där måste jag vara ärlig med att säga om vi åker ut, då lämnar jag. Efter den här säsongen är jag inte så sugen på att spela i allsvenskan igen. Men som jag har varit inne på tidigare så tror jag stenhårt på att vi håller oss kvar - och gör vi det är Fagerhult fortfarande ett alternativ, säger 19-åringen som har tagit hjälp av sina pappa, Peter, som agent. 

– Det fungerar jättebra. Han är duktig på att förhandla och är van i de situationerna - vilket inte jag är. Dessutom är det skönt för mig att kunna fokusera fullt ut på innebandyn och göra mitt bästa där. Det kommer att behövas nu i de sista omgångarna. Nu gäller det att göra sina bästa matcher för säsongen för att vi ska ta de poäng som krävs. 

Om du ska ge dig på att förutspå bottenstriden, vilka två lag åker ur SSL? 

– Sirius och Höllviken. Vi möter Höllviken i näst sista omgången. Vinner vi där tror jag att vi fixar kontraktet och att de får lämna. 



Podcast avsnitt 22: Andreas Stefansson

Pixbo Wallenstams målkung gästar Innebandymagazinets podcast

Den här artikeln handlar om: