Malmö-Pixbo 19.00
Foto: Per Wiklund
Superligan

Malmö måste lyckas med något ikväll som man aldrig gjort tidigare

ANNONS

Malmö jagar viktiga poäng i slutspelskampen och ikväll möter man sin värsta tänkbara motståndare.

Efter en mycket ojämn säsong är Malmö indragen i en stenhård slutspelskamp där tre lag slåss med näbbar och klor om två slutspelsplatser. Ikväll har Malmö som ligger precis över slutspelsstrecket chansen att rycka ifrån Västerås Rönnby som ligger precis under strecket. Men man möter värsta tänkbara motstånd i form av Pixbo som man aldrig besegrat i Superligan.

- Det kommer bli en spännande match och vi har tränat väldigt mycket på att möta just Pixbo med deras väldigt tydliga högerstyrning. Så vi vet vad som väntar och vi är väldigt taggade för kvällens fight, säger Malmös Madeleine Karlsson till Innebandymagazinet.

Men med tanke på Malmös rent ut sagt usla inledning på säsongen så är det egentligen bara en bonus att laget är med och slåss om en slutspelsplats. I halvtid var man indragen i bottenstriden och låg tredje sist med endast nio inspelade poäng. Men efter juluppehållet kom vändningen och på årets sex första matcher förlorade man inte en enda match under ordinarie tid. Det var först förra helgen som man förlorade under 2021 när Sirius besegrade skåningarna med 2-4.  

- Det har tagit tid att spela ihop laget eftersom vi haft många nya spelare. Sedan tränade vi väldigt tufft under juluppehållet och det gav oss en extra boost som gjorde att vi började vinna igen efter uppehållet.

7. Warberg 27p

8. Malmö 24p

-------------------

9. Västerås Rönnby 23p

Som synes är det oerhört jämnt runt strecket och Malmö har en liten fördel då man har en match mindre spelad än de övriga två.

- Det har varit skakigt under hela säsongen men på slutet har det gått betydligt bättre. Men vi försöker att inte fokusera så mycket på tabellen även om det ligger djupt rotat i en undermedvetet. Men det är klart att vi vet hur det ser ut och vart vi ligger och såklart vill vi spela slutspel.

Vem av er tre tror du kommer missa slutspelet?

- Jag tror att Warberg kommer missa till slut. Tittar man bakåt i tiden så brukar de vara lite längre ner i tabellen. Jag hoppas att vi klarar det och jag tror även att Rönnby kommer fixa det.

Kvällens match är dock inte hängmatchen som Malmö ligger efter utan det är mötet med KAIS Mora från omgång 15. Kvällens match mot Pixbo tillhör omgång 21 som avgörs under helgen med en smygstart idag. Dessa två matcher är dock Malmös svåraste uppgifter på hela säsongen då det är de två enda lagen som man inte besegrat någonsin under sin tid i Svenska Superligan. Mora har man endast tagit två enpoängare emot och Pixbo har man bara lyckats ta en poäng på elva möten.  

- Det är viktigt att vara med direkt från start och hålla oss till den gameplanen som vi tagit fram under veckan. När man möter ett så pass bra lag så gäller det att vara på tårna och inte göra några enkla misstag som släpper in dem i matchen. Vi måste kriga i varje situation och ge dem så lite tid och plats som möjligt på planen. Sedan måste vi ta vara på våra chanser och trycka dit bollarna när läge uppstår. Det hade vi tyvärr problem med senast.

Även om säsongen började väldigt knackigt för laget så har Karlsson imponerat och spelat väldigt stabilt. Något som fick förbundskapten Åsa Karlsson att plocka ut henne till landslagets läger för första gången.

- Det känns som jag utvecklats under den här säsongen och tagit ett kliv framåt. Jag har fått både mer förtroende och olika roller som gjort att jag tagit det här steget. Jag har även jobbat extra på min kondition och sådana bitar.

Hur var det att bli uttagen till landslaget för första gången men sedan bli snuvad på lägret?

- Det var så klart oerhört kul att bli uttagen och väldigt trist när lägret inte blev av. Men det var väntat när det ser ut som det gör med pandemin. Det var tråkigt så klart men det känns ändå som det var det rätta beslutet att ta.

Då är det väl ett perfekt läge att gå i bräschen och se till att avgöra mot Pixbo ikväll och fixa en historisk seger till Malmö. Det borde få förbundskaptenen att plocka ut dig en gång till.

- Haha, ja det låter som en bra plan.


TV: "Blivit farligt senaste tiden"

SSL-forwarden Andreas Stefansson om farliga utvecklingen i svensk innebandy: "Alla ska stöpas i samma form"

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: