mullsjö ais
De har känt varandra sedan många, många år tillbaka – kommer de få lyfta SM-bucklan någon gång ihop?
Foto: Per Wiklund
Superligan

Gamla JAS-gänget vill vinna seniorguld: "Hade inte gått att jämföra med"

ANNONS

Fyra Mullsjö-spelare har spenderat många år tillsammans på olika nivåer – är det dags för ett SM-guld snart?

Mullsjö-kvartetten Kasper Hedlund (född 1992), Jesper Sankell, Kim Ganevik (båda 93) och Sebastian Palmqvist (94) har spelat med varandra i olika konstellationer redan i ungdomsåren, i just Mullsjö. Till årets säsong kom Sankell tillbaka efter utflykter i andra klubbar och det blev därmed lite av en återförening för det gamla JAS-gänget.

- Under de här åren hade vi P16 också. Våra 94:or var de enda som tog guld de åren när det gick jäkligt bra. Mullsjös juniororganisation var en stor grupp under den här tiden med väldigt många bra juniorer i olika åldrar – egentligen från 89/90-kullen ner till 94/95, säger Kasper Hedlund till Innebandymagazinet.

- Vi var kanske inte ”ett lag” på det sättet, det var en stor grupp som spelade mycket JAS och P16 i olika konstellationer. Så det var en ungdomsorganisation som var framgångsrik under den tiden snarare än att det var ett tight lag.

En del seniorspelare har ofta sagt att JAS-tiden var bland det roligaste i karriären. Delar du den känslan?

Med lite distans till det, som jag tror inte man uppskattade där och då på samma sätt, är det här att man spelade matcher som betyder något väldigt ofta. När man spelar SSL-innebandy så kommer man till en nivå som handlar om ett seriesystem. Sen spelar man ett slutspel såklart och då är allt på sin spets, men jämfört med JAS, P16 och distriktslag, så spelade man många matcher som betydde väldigt mycket. 

- Det var mycket utslagsmatcher som handlade om att vinna att försvinna – man saknar den här idrottseuforin ibland som de matcherna ger dig. Det saknar jag mest, att vinna som ett lag och den delade glädjen. Att vinna jämna matcher i SSL är en sak men att vinna en avgörande match i ett slutspel i sudden death…det finns inget roligare. Det är därför man håller på med idrott. Det hoppas jag verkligen ungdomarna tar till vara på och njuter av!

Blev det för många matcher ett tag?

- Jag kan inte svara för alla men jag personligen har alltid älskat innebandy. Jag såg det inte som ett problem då. Jag tror det handlar om åldern man är i. Man lär känna sig själv, man är ung och inte riktigt mogen för vissa saker. Det går upp och ner med motivation i den här åldern och det är helt normalt!

Nu har du kommit upp i den åldern (Kasper fyller 29 i år) där man kanske börjar bli lite nostalgisk och blickar tillbaka på ”den gamla goda tiden”. Var JAS-perioden ”den gamla goda tiden” för dig?

- Då vet man att man börjat bli gammal, när man känner att det kommit en hel generation efter en…så jag håller med. Jag satt faktiskt häromdan och kollade på vårat arkiv i MAIS-TV. Vi var tidiga med webbsändningar och jag tittade på lite gamla klipp från 2008-2009 när jag var i gymnasieåldern och vi spelade i Nyhemshallen. Det var den gamla goda tiden!

Men, det bästa har kanske inte hänt än, för att citera popstjärnan Håkan Hellström?

- Nej, det hoppas jag inte!

Kim Ganevik har mer eller mindre sagt att han nästan hellre inte vinner någonting alls med Mullsjö, än ett SM-guld med ett annat lag, lite hårddraget och parafraserat. Delar du den känslan?

- Jo, absolut. Vi spelar för att vinna men det hade inte gått att jämföra med att vinna med Mullsjö. Framförallt när det finns så mycket historia här. Mycket av ens karriär, identitet och liv är Mullsjö och – det är inte bara innebandyn, det är klubben. Jag kan identifiera mig väldigt mycket med klubben då jag är från Mullsjö det är min bygd liksom. Jag har aldrig spelat för ett annat lag och har väldigt svårt att se att det skulle vara det samma för mig!


TV: Stjärnan om hemlighetsfulla telefonsamtalet

Andreas Stefansson ångrade sitt beslut: "Blev ledsen" - "Fan, vad har jag gjort nu?"

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: