Foto: Per Wiklund
Superligan

Karlstad är på väg mot sin sämsta säsong någonsin

ANNONS

Karlstad är på väg att lyckas med något som man inte gjort under hela klubbens existens.

Karlstad IBF har ingen bra säsong bakom sig så här långt i damernas SSL. Med sju matcher kvar att spela ligger man på nedflyttningsplats och riskerar att åka ur Svenska Superligan för första gången någonsin.

För att förhindra att det ska ske så värvade Karlstad in två spelare precis innan transferfönstret stängde i månadsskiftet. Pensionerade Tilda Flodell gjorde comeback och Wilma Berggren som lämnade Karlstad inför säsongen återvände från Allsvenskan. Men samtidigt drabbades Karlstad av ett tungt avbräck då lagets bästa poängplockare Frida Swahn dragit på sig en efterhängsen lårskada som höll henne borta från den senaste matchen mot Pixbo och skadan kommer även hålla henne borta i helgen mot Thorengruppen. Skadan uppkom för en månad sedan mot Täby.

- Jag drog en löpning och sträckte ut benet på något sätt. Det var bara att kliva av direkt, säger Swahn till Nya Wermland Tidning.

Det är baksidan av låret som spökar och Swahn fick stå över matchen efter Täby och försökte spela den nästkommande men tvingades då att utgå igen. Det är oklart när hon kan vara tillbaka på planen igen utan en ny bedömning ska göras efter helgen. Stjärnan tror dock inte att det är färdigspelat för säsongen.   

- Nej, det tror jag inte. Eller det hoppas jag inte i alla fall. Men det är svårt att veta. Det är först den här veckan som jag börjat löpträna lite. Innan dess har jag bara kört cykel så det är svårt att säga hur läget är.

Karlstad IBF bildades 2001 efter en hopslagning av de två topplagen Sjöstad IF och IBF NB 87 och spelade sin första säsong i högstaligan 2001/02. Sedan dess har man legat kvar där och är nu inne på sin 22:a raka säsong i Högstaligan.

11. Falun 19p
12. Lund 14p
-----------------
13. Karlstad 14p
14. Jönköping 12p

Som synes är det väldigt jämnt nere i botten och Falun och Jönköping har spelat en match mer än Lund och Karlstad. Så att tappa lagets bästa spelare i slutspurten kan bli dyrt för Karlstad, frågan är om det ska bli historiskt dyrt?


TV: Stjärnan om hemlighetsfulla telefonsamtalet

Andreas Stefansson ångrade sitt beslut: "Blev ledsen" - "Fan, vad har jag gjort nu?"

Matchrapporter: Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

FAKTA

Klubbarna som spelat flest säsonger i högstaligan på damsidan

  • IKSU 27 säsonger
  • Pixbo Wallenstam 26 säsonger
  • Västerås Rönnby 26 säsonger
  • Falun 24 säsonger
  • Karlstad 22 säsonger
  • KAIS Mora 21 säsonger
  • IBK Dalen 18 säsonger
  • Balrog 17 säsonger
  • Endre 17 säsonger
  • Jönköping 16 säsonger
  • Örnsköldsvik 16 säsonger
Den här artikeln handlar om: