Allsvenskan norra

TV: Osannolika målet i boxplay

ANNONS

Gjorde Tullinge innebandyhistoriens mest tursamma mål i helgen?

FBI Tullinge hade en extrem utdelning på special teams i helgen mot Hagunda. På sitt enda powerplay gjorde man mål och på de två boxplayen man drabbades av så gjorde man ett mål i varje BP. 

Det andra boxplpaymålet kan dock vara innebandyhistoriens mest tursamma mål. Tullingeförsvararen täcker ett skott och bollen studsar upp i en båge och en Hagundaspelare petar iväg bollen till en Tullingespelare som vänder på spelet med en backhandflipp. Niclas Johansson får med sig bollen lite turligt stöter på patrull och fumlar med sig bollen efter ett hopslag. I nästa duell så tappar han bollen men Hagundaförsvararen sparkar iväg bollen till en annan Tullingespelare som via ett hopslag får fram bollen till Johansson igen som avslutar på volley i mål. Så många vunna femtio/femtiodueller i samma sekvens måste vara någon form av rekord och borde därför klassas som ett av innebandyhistoriens tursammaste mål. 

Men turen skulle senare grina Tullinge i ansiktet senare för efter Johanssons mål hämtar Hagunda in ett 1-5 underläge på drygt 11 minuter och avgör matchen med fem sekunder kvar när nyförvärvet Johan Eriksson prickar in 6-5. Se det mest tursamma målet i klippet ovan.    

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5 Mullsjös seger spiken i kistan för Hagunda – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: