19.00 Sirius-Växjö
Jonsson, Bolin, Ramirez, Ahlroth och Persson är några av seriens mest formstarka spelare för tillfället.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Firar Växjös förstafemma nya framgångar ikväll?

ANNONS

Frontfemman har stundtals burit laget på sina axlar sista tiden: "De behöver gå i bräschen"

När man pratar seriens bästa femmor är det svårt att inte nämna Växjös förstafemma, bestående av Markus Jonsson, Niklas Ramirez, Karljohan Ahlroth, Ludwig Persson och Tommy Bolin.

Mot Fagerhult Habo gjorde man tillsammans 12 poäng – trots en liten knackig start.

- Även om de fick in någon boll i den första perioden var de inte så ledande som jag vill att de ska vara. Sedan inför andra perioden reagerade de riktigt fint och då drar de övriga med sig, säger Växjös tränare Johan Schönbeck till Smålandsposten.

- Inför Fagerhult trodde jag att vår förstafemma skulle bli väldigt viktig i den matchen, med tanke på vilka spelare som spelar där och att stor del av vårt ledarskap finns där. De behöver gå i bräschen i den typen av matcher.

Ikväll ställs toppfemman och Växjö mot Sirius på bortaplan, och när lagen möttes i höstas (10-7 till Växjö) var femman utspridd över laget. Firma Persson/Bolin gjorde dock 9 poäng tillsammans då, och just Tommy Bolin är lagets poängbästa spelare.

- Tommy snittar två poäng per match. Det är högt men jag såg det inte som omöjligt inför säsongen. Så här kan det bli när du spelar bra i början, då får du mer förtroende, du får spela powerplay och så rullar det på. Tommy har själv satt sig i det läget att han får mycket tid på banan, säger Schönbeck till Smålandsposten.


TV: "Blivit farligt senaste tiden"

SSL-forwarden Andreas Stefansson om farliga utvecklingen i svensk innebandy: "Alla ska stöpas i samma form"

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: