#Ibsilly
Jönköpings Emil Nilsen nobbar Kalmarsund.
Foto: Andreas Joakimson
Superligan

Landslagsbacken nobbar Kalmarsund: "Han har tackat nej"

ANNONS

Går vidare med andra namn: "Hoppas vi ska kunna landa något inom de närmaste veckorna".

Jönköpingsbacken Emil Nilsen, med nio A-landskamper på sitt cv, är ett hett villebråd bland Superligaklubbarna inför sommarens silly-season - med mer eller mindre samtliga toppklubbar efter sig. 

Kalmarsund var en av klubbarna som länge var med i jakten på Nilsens underskrift - och som så sent som en knapp månad sedan hade backen på besök i Kalmar. 

– Klart det är en intressant spelare, som många andra på vår lista. Ett högoktanigt, potentiellt nyförvärv. Men mer än så är det inte i nuläget, det var bara en snabbvisit och ett första möte. Som jag förstått det så är det kanske 15 andra klubbar som också är intresserade, sa Kalmarsunds sportchef Patrik Klockare Bäck till Barometern i mitten av januari. 

Nu står det klart att Kalmarsund går miste om backen - som har valt bort spel hos SSL-tvåan. 

– Vi har släppt Emil, han har tackat nej. säger Klockare Bäck, till Barometern och berättar att klubben har ställt in siktet på andra spelare. 

– Det finns ett par som vi har dialog med och vi är nära ett namn. Jag hoppas vi ska kunna landa något inom de närmaste veckorna. 

Enligt uppgift ligger spel i IBF Falun eller en förlängning med Jönköping närmast till hands för Nilsen som har noterats för 22 poäng på 19 matcher den här säsongen. 


TV: "Blivit farligt senaste tiden"

SSL-forwarden Andreas Stefansson om farliga utvecklingen i svensk innebandy: "Alla ska stöpas i samma form"

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Storvreta vann och avgjorde matchserien Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK

Den här artikeln handlar om: